luni, 7 martie 2022

„Trece vremea” … cu Dolanestii.

Ca maine sunt 2 saptamani de cand ucrainenii rezista masinariei de razboi rusesti. Nici nu conteaza cati ucraineni au murit, cat armament ucrainean a fost distrus.
Conteaza doar faptul ca pierderile rusilor sunt colosale fata de excursia duminicala pe care o programase Putin.

Acum trebuie sa fim drepti, nici americanii nu i-au umplut pe ucraineni de Stinger si Javeline, si nici rusii n-au bagat la inaintare tot ce aveau mai bun. Ca ce e bun este scump si putin!
|Ce este insa o certitudine, este faptul ca sanctiunile contra Rusiei se acumuleaza si vor trece incet, incet, de pragul suportabilitatii lui Putin. Sau al Rusiei. Asa ca daca aveti rabdare, mai avem nitel si vom fi cobeligeranti in WW III!
Pentru ca Putin n-o sa se fasaie intr-un colt de Siberie, ci o sa vrea un foc final de artificii, cum n-a mai vazut lumea.
Acuma, din punctul lui de vedere, luand in considerare evolutia dezastruoasa si interesele Rusiei, Putin vroia sa faca doar un bine tarii sale.
Dar …. dupa atatia ani in care si-a lichidat fizic toti contracandidatii, nimeni n-a mai avut curajul sa-i spuna ca Rusia a ajuns precum camionul acela GAZ din 1955, care este dotat cu un super-radio, cu ultimul model de GPS si inca bantuie prin stepele din Mongolia, dar in bena sunt 2 camile care la fiecare 30 de km, se dau jos si trag camionul.

Daca ucrainienii mai rezista 10 zile …., Putin inebuneste la propriu.
El isi facuse socoteala ca ucrainenii o sa-l primeasca cu flori, ca o sa puna mana pe unul din granarele Europei, si ca intelighensia ucrainiana o sa lucreze pentru el, ca sa mai reduca decalajul fata de tarile occidentale. Nu de alta, dar Stingerul este din timpul primului razboi in Afganistan: 1979 – 1989.
Au mai fost imbunatatite, dar hai sa fim realisti, tehnologia SUA de acum 30 de ani, a doborat ultimile avioane de lupta produse de rusi.
Si sa nu sperati ca se revolta poporul rus impotriva noului tzar! Acest lucru este exclus, intrucat poporul rus multumeste din inima partidului si lui Putin, scotând copii bolnavi terminali, de la un spital din Kazan, in zapada, ca sa se alinieze in forma literei Z, care este pictata pe blindatele rusesti ce ataca Ucraina.
Poza este mai jos.

Preturile la petrol, curent si grâu au explodat, intrucat dragul de Belarus nu mai are voie sa exporte nici macar ingrasaminte agricole.
Deci daca un comandant de mare unitate de blindate din Rusia nu bea 5 sticle de vodca …. si nu ocupa Moscova cu tancurile, chiar daca Putin nu da cu nuclearele, o sa avem cea mai mare criza economica din istoria Omenirii !!!
Nu radeti, datorita globalizarii, in zilele noastre totul este interconectat. O saiba facuta la Moscova este montata pe un surub in Africa de Sud, iar surubul este pus pe un motor in China, motor care merge in Germania sa se monteze pe o masina, a carei caroserie a fost fabricata in 4 tari din U.E.
Istoricii s-au intrebat ani de zile cine au fost „oamenii marii”, care navaleau in Granarul Mediteranei, in Egipt, si furau mancare …. noi eram, europenii care muream de foame si acum niste mii de ani.
Mai stiti sa dati la vasle, ca asta va asteapta. :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu