vineri, 11 martie 2022

Sus capul Ivane, ca sa te vada glontul ...

Un razboi cat o lectie de istorie, de antropologie, de sociologie si ce mai vreti voi, se desfasoara la granita tarii noastre. Evident, implicatiile sunt colosale, catastofale si de neimaginat. Dar deja putem desprinde ceva concluzii.
Armata Rosie e mare ... si atat. Din pacate Putin vrea musai sa afle daca este destul de mare, nu fata de Ucraina, care in ciuda rezistentei eroice, va fi pana la urma invinsa de CANTITATEA DE MIJLOACE TEHNICE SI UMANE, ci fata de Europa, fata de NATO!
Conducerea moscovita nu este interesata nici de cati mujici rusi mor in acest razboi aberant pentru intreaga omenire, si nici de cati civili ucrainieni crapa in bombardamentele nediscriminatorii si care in ultima perioada par a fi indreptate, in special, impotriva tintelor civile.
Putin vrea Ucraina, granarul Ucraina, tehnologia Ucraina, si o sa obtina Ucraina cu sacrificarea a milioane de ucrainieini, la fel cum a facut si Stalin in 1932-1935 cand a infometat Ucraina pana au crapat fizic de FOAME cca 10 milioane de ucrainieni si "tara" a fost "supusa".
Din nefericire Putin nu vrea doar Ucraina, sa fim realisti, el vrea Rusia visata de Petru cel Mare, de la Vladivostok, adica de la Pacific, pana la Atlantic.
Intrebarea este de ce vor asta?
Pentru ca, in general copii mostenesc in special defectele parintilor.
Ori rusii sunt "copii" vikingilor.
Vikingii erau, impotriva miturilor vehiculate, agricultori, negustori si doar cand aceste munci le permiteau, erau si pradatori.
Aici discutam nu de legende, ci de descoperiri arheologice si de fapte istorice!
Condusi pana la Ivan cel Groaznic de o dinastie vikinga, actualii mujici rusi, adica slavii, au ramas doar cu "praduiala" in caracter, ca atata au putut invata de la "parintii" lor vikingi.
Rusia, aceasta tara imensa, cu bogatii naturale colosale, ar fi putut devenii conducatorul lumii din punct de vedere economic, daca n-ar fi fost bantuita de ideea de praduiala teritoriala si populationala.
China ar fi o mare lectie pentru Putin, dar n-a fost capabil sa inteleaga politica economica chineza.
OK, nici China nu-i "cusher", cum ar spun evreul nostru cel de toate zilele, dar macar aia nu vrea INCA sa aibe granita cu noi.
Prin urmare, in visurile lui de marire, si la propriu si la figurat, a Rusiei, Putin, din pacate, n-o sa se opreasca la Ucraina!
Dar nici n-o sa "invinga" Ucraina. Ucraina o sa devina Vietnamul americanilor si Afganistanul rusilor.
Cu discreta :) participare a vestului Europei si a NATO.
Asa ca va place sau nu, Romania a intrat DEJA in razboi cu "diavolul rosu". Iar diavolul asta este la Kremlin si il cheama Putin!
Ce va face Putin peste 2-3 luni, cand Rusia o sa fie sugrumata efectiv de sanctiunile economice, nimeni nu stie.
Ne este clar ca mujicii nu se vor revolta. Doar structurile de securitate din Rusia o pot face. Doar ele se pot "salva" debarcandu-l pe Putin, ca sa "salveze" Rusia.
Oricum, orice s-ar intampla, de la lichidarea lui Putin si pana la al 3-lea razboi mondial, nuclear, si ultimul pentru specia umana, este clar ca Rusia trebuie sparta in 10 pentru binele speciei umane.
Adoratorii imperiului mondial rusesc trebuie sa ramana cu 100.000 de km de tara, in jurul Moscovei.
Ca sa mai avem un viitor, ca sa mai avem o planeta pe care sa traim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu