marți, 15 martie 2022

A murit si stahanovismul. A doua oara.

Multa lume se intreaba ce-a patit marea Armata Rosie si cum este posibil s-o tina pe loc/in loc, niste ruteni dezarmati?
Adica ucraineni.
Dupa 1989 lucrurile s-au relaxat si in Rusia, s-au deschis granitele, au aparut buticurile rusesti, au venit firmele straine, au venit investitiile straine … Au facut strainii fabrici si uzine …
Pentru multi dintre cei din marile orase a fost trai pe vatrai.
Politia si armata au devenit ce sunt si la noi, un loc unde se freaca menta, se iau salarii mari, se iese la pensie repede si singura obligatie era/este sa dai cu bulanul, din cand in cand, in capul cetatenilor care cer eliminarea pensiilor speciale.
Probabil rusii au alte ofuri, nu neapartat identice cu ale noastre, dar cu certitudine similare.
Si asa au trecut 30 de ani, o generatie.
Acum, ca … ne bate razboiul la usa, precum in zicala romaneasca „cum e turcul si pistolul”, si dotarea armatei ruse a ajuns incet, incet, de rahat.
Personal am certitudinea ca daca racheta ruseasca lovea la 50 de m de tinta, se raporta ca a lovit la 10 cm., asa cum tovarasii nostri secretari de judete, raportau ca au obtinut 12.000 kg de grau la fiecare hectaras cultivat cu sarg si spor.
Aiurea, daca se obtineau 5.000 de kg de grau/ha, era sarbatoare mare.
Asta ar fi cu armele de mare precizie ale armatei lui Putin. Un fasss … mare.
La obiect, eu am facut armata la rachete.
La rachete sovietice, care costau 6 milioane lei/bucata in 1980.
Fara utilaj lansator, fara cele 5 masini de insotire etc.
Si am avut coleg un fizician care s-a enervat pe maiorul ce ne preda balistica rachetei si i-a demonstrat aluia ca racheta, pe traiectorie, trebuie sa faca altceva.
Maiorul a ras, si a zis „stiu, dar racheta sovietica face ce va zic eu.
Mai intai s-a facut racheta, si .. abia apoi teoria!”
Racheta era un Scud. Copie fidela a celebrei rachete naziste V2, a lui von Braun. Ala de-a ajuns la NASA si a pus americanii pe LUNA.
Aka afacerea „Paperclip” sau agrafa, in care au fost carati in SUA 1500 de ingineri si tehnicieni nazisti care au primit acte false si cetatenie.
Pe restul, pe restul pe care nu i-au gasit americanii i-au luat rusii. 🙂
Apoi am citit despre aventurile submarinelor atomice rusesti, care ba plezneau sub apa, ba omorau marinarii cu radiatiile.
In Orientul Indepartat rusesc este un adevarat cimitir de submarine atomice ale epocii sovietice.
Azi am citit despre, si am vazut si filmul, cu un transportor blindat de trupe, pe ROTI, deci usor, ucrainean, productie de anul trecut, care a incapacitat un tanc T72 si distrus complet un blindat rusesc.
Asta inseamna doar un singur lucru, ca in fabricile militare rusesti se fura ca la balamuc, pentru ca oricum nu va fi razboi, si „ce muncim noi acuma, va merge oricum la casat peste 15 ani”.
In mod cert rusii au si niste arme de TOP.
Niste tancuri adevarate, T-14 zise si „Armada”, ce pot concura cu Abrams-ul american, dar au 5. Da, da, au 5 (cinci), pentru parada, de 7 noiembrie.
OK, am fost rau, foarte rau, n-au 5, au 30 in toata Rusia si le plimba prin diverse orase ca sa pacaleasca agentii SUA, ca Rusia are 300 de tancuri T-14.
Asa e mai bine ? 🙂
Si mai are Putin o mare problema, poporul rus!
Apoi, tot ciolovecul de la Vladivostok pana la Minsk, stie ca locul de nastere al Rusiei este Kievul ….. Marea Rusie s-a nascut la Kioev.
Opaaaaaa …..
Cum sa faci razboi cu mama Rusiei?
Iar razboiul o sa fie razboi, si nu o operatiune militara speciala, cum zicea Putin, si o sa dureze, o sa dureze mult, pentru ca ucrainenii vor musca cu dintii din blindatele rusesti, si nu o sapatamana cum visa Putin ….
Pana se va termina razboiul, Putin o sa crape, iar Rusia o sa fie datoare vanduta Chinezilor (pentru armele pe care le primesc rusii acuma), iar la plata Chinezii or sa le ceara Siberia.
Abia atunci sa vezi razboi, dar eu n-o sa traiesc sa-l apuc si pe ala. Mii de tancuri rusesti alergand prin stepa Mongoliei contra a zeci de milioane de chinezi, cu mainile goale!
Ce imagine pentru un film.
Ca si despre armata Chinei gandesc la fel, dar aia sunt mult, mult mai multi. Aia ocupau Ucraina precum lacustele, la pas de voie, si cu cantec inainte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu