vineri, 29 iulie 2022

Rascrucea …..


Prabusirea URSS nu a fost una politica, nu a fost o revolutie sau o lovitura de stat, a fost o prabusire economica.

Conducatorii sovietici au ramas acorati in miturile celui de al doilea  razboi mondial si au crezut ca omenirea va merge mai departe la fel ca pana atunci.

Asa se face ca marii "gospodari" (vezi semnificatia in rusa), n-au inteles sau n-au vrut sa inteleaga, ca la cea mai mare batalie de tancuri din lume, adica in "Bătălia de la Kursk" (5 iulie – 23 august 1943), rusii n-au castiga, ci nemtii s-au retras, constienti ca daca continua, razboiul se sfarseste a doua zi.

Apoi au pierdut cand otelariile de la Pittsburgh SUA au inceput sa produca la 100% din capacitate.
Acolo, la Kursk, s-au luptat 8.000 de tancuri, 3 milioane de oameni, cca 3.000 de avioane etc.  iar pierderile rusilor au fost de 607.737 morți, răniți și prizonieri, 1.500 tancuri si 1.000 avioane.
Diferentele dintre sursele rusesti si cele germane sunt nesemnificative.
Asa ca industria militara sovietica a pedalat in continuare pe productie de fiare, de "blindate".
Asa se face ca la un moment dat, prin anii 70 si ceva, Pactul de la Varsovia avea 50.000 de tancuri medii si grele si 55.000 de blindate usoare si transportoare blindate de trupe.
Teoretic, cu mult mai mult decat ce era necesar ca sa ajunga la Atlantic in 2 saptamani.
Atunci SUA a inventat avionul A 10, zis si Thunderbolt, sau Warthog.
Si i-au potolit pe rusi, intrucat 100 de A10 ar fi terminat toate blindatele si toata productia de blindate din urmatorii 10 ani.
A 10- Warthog si-a demonstrat capabilitatile pe deplin in razboaiele din Golf si din Serbia.
Concomitent a fost razboiul din Afganistan, in varianta ocupatie rusa.
Asa cum ii invatase partidul, rusii au facut "totul", au ras sate si orase, au decimat populatia ... si degeaba.
Au mers pana la a produce elicoptere blindate ... degeaba.
Rachetele americane Stinger, livrate mujahedinilor au ras tot ce zboara, pana cand rusii au plecat acasa cu coada intre picioare.
Si gata banii .... Rusia a intrat in faliment, Gorbaciov a fost pur si simplu trimis acasa, republicile si-au luat lumea in cap, si Eltin s-a asezat pe scaunul tarilor sa mai bea o vodca, si sa-l creasca pe Putin.
Din prabusirea economica a URSS, Putin n-a invatat nimic, pt. ca era doar un KGB-ist de mana a 3-a, dar ce bombanea Eltin la betie despre Marea Rusie, probabil i-a ramas in cap.
Si cum a dat de bani, de "petro-dolari", cum si-a luat lumea in cap crezand ca refce URSS.
Din pacate, "без науки, без техники" adica bez nauki, bez tekhniki, mai toate rachetele din lume, inclusiv cele rusesti de acum 20 de ani, fabricate la ucraineni, reusesc sa gaureasca tancurile grele rusesti.
De blindatele usoare sau de transportoarele de trupe nici nu mai are rost sa vorbim, alea avand un viitor de aur: se transforma direct in cenusa.
Totusi n-a fost suficient.
Rusii aveau zeci de mii de tunuri de diverse calibre si artilerie reactiva (tip Katiusha din WW II)
Astea au foat anihilate in momentul cand ucrainenii au primit howitzer-uri de 155mm cu alegerea tintei COMPUTERIZATA si lansatoare multiple de rachete, tot asa.
Adica, in general, o drona zboara peste trupele rusesti, alege tintele si transmite coordonatele GPS ale bateriilor de artilerie sau ale blindatelor rusesti.
Atileristii ucrainieni primesc datele GPS de la drone, le introduc in calculatorul bateriei si aceasta executa foc exact (cu un metru abatere)  peste obiectivele rusesti.
Se mai poate cu "marcarea laser" a tintei, dar trebuie sa ai un soldat la 2-5 km de obiectiv, care sa puna o raza laser pe tinta, iar bomba se ghideaza dupa ea si loveste ... tancul.
Rusii n-au asa ceva si nici n-o sa aibe 20 de ani de acum incolo.
Nici lansatoarele lor de rachete n-au asa ceva, sunt pentru lovituri "covor", ca in WW II.
Rusii au terminat jumatare din rezervele de munitie noua si din rachete, basca 30% din personal.
Stocul (rezerva de stat de armament) este praduit de cum intra "marfa in depozite. Au gasit acuma pana si tancuri fara motoare, ca le vandusera gestionarii pe-o vodca.
Pana in iarna, daca nu se retrag din Ucraina, tot ce le mai ramane rusilor este razboiul nuclear.
Sau sa il dea jos pe Putin si sa accepte crahul economic si spargerea in 50 de republici mici, ca atatea popoare se pare ca sunt prin Marea Rusie, in afara de rusi.
Am trait comunismul, am trait spargerea URSS, am trait capitalismul, daca mai apuc spargerea Rusiei si sosirea extraterestrilor ma voi simti implinit.
Implinit, chiar daca inca am 110 kg. 🤣
Cu China s-o rezolve copii, ca acolo mai dureaza  ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu