joi, 21 iulie 2022

Ce se intampla in lume ?


 Ce se intampla in lume ?

Schimbare climatică, încălzire climatică sau haos climatic?

Doar imbecilitate umana, dragilor, doar imbecilitate umana si atat!
Si o gramada oameni care se umfla in pene ca ei sunt mari cercetatori, mari climatologi etc. si de fapt nu stiu NIMICA.
Stim ca Soarele are cicluri de 11 ani. Si atat !
Nu stim daca are si cicluri de zeci de ani, de sute de ani, de mii sau de SUTE DE MII DE ANI.
Ca n-am trait atat de mult, ca civilizatie tehnologica dezvoltata la nivelul sec. XXI !
Am aflat ca polii magnetici ai pamantului se inverseaza la fiecare 300.000 de ani. Dar habar nu avem ce s-a intamplat cand s-au inversat, cum s-au inversat si in special DE CE NU S-AU MAI INVERSAT IN ULTIMII 700.000 DE ANI.
Mai mult, daca iau 100 de absolventi de facultate si-i intreb ce inseamna „interglacial”, o sa scriem o carte de bancuri de genul: „iubirea plutea in aer, precum mireasma de mici la gratar”!.
Adica o sa obtinem o suma de adevaruri, unele fundamentale, dar care puse impreuna, unul langa altul, vor starni rasul, precum adevarurile in care i-am dat Tantei doi mici si-o bere la Lehliu-Gara, ca sa ajungem sa ne iubim intre cearceafurile ei.
Ca ale mele erau la Nufarul. HA, HA. E de raul-plansul.
Cum am cercetat eu acuma amorul, asa au cercetat si astia CLIMA.
Intre doua statii de tren, nu pentru ca n-au vrut mai mult, ci pentru ca n-au TRAIT mai mult !!! (la scara „evenimentelor geologice/cosmice”)
Asa ca va mai zi inca o data. Interglacialul este o perioda scurta, de 15-20.000 de ani, mai calduta, in cadrul EREI GLACIARE in care ne aflam de milioane de ani.
Au fost foarte multe perioada interglaciare, despartite de perioade de cca 100.000 de ani de NORMALITATE. Adica „nornalitate” inseamna cu ghetarii coborand pana la mijlocul Europei, Americii, Siberiei… Adio, cu accent pe o, actualei civilizatie europene din Scandinavia pana in Grecia.
Interglaciarul in care ne aflam NOI se aproprie de 20.000 de ani.
Se va termina, se va prelungii… ?
Niciun mare climatolog n-o sa va poata spune.
Apropo, cati stiti vechimea Pamantului, macar asa aproximativ, dar a Galaxiei, dar a Universului?
Daca pe oceanele Terrei sunt furtuni, oare exista furtuni si in cosmos, in univers? Cum sunt, cat dureaza, cum afecteaza Pamantul?
Ati mai auzit ceva de Gaura din stratul de ozon, de la Polul Sud?
Ca era plina presa de ea, si ce rau ne face, si MAI ALES ce fabrici trebuie sa inchidem, ca sa deschidem altele, care fabrica substante ce nu distrug ozonul?
N-ati mai auzit nimic, pentru ca acuma, MARII SPECIALISTI IN MANCAT CACAT PE BANI BUNI, sunt cracanati de gaura din stratul MAGNETIC al Pamantului, din Sudul Atlanticului, intre America de Sud si Africa.
A mai apaut o GAURA, iar radiatiile, alea din celebra centura Van Allen, coboara acuma pana la nivelul superior al admosferei.
Hai ca nici de asta n-ati auzit, dar o sa auziti precis, de la GRETA!
Pe AIA o s-o credeti, nu pe mine, ca eu sunt doar un arhitect batran si nebun!
Adica cineva mute Pamantul, precum in bancul cu Alba ca Zapada care dimineata s-a trezit cu 7 gaurici pitici in „dansa”.
Asa ca voila problema, minunata statie spatiala internationala trece acuma de mai multe ori pe zi, prin noua gaurica si astronautii sunt iradiati de fiecare data. Cate putin, dar macar ca iradierile astea se aduna sper ca stiti.
Asa ca … statia o sa trebuiasca parasita. Ne mutam pe Orbita Lunii si in subteranul acesteia. 🙂 Deja NASA, chinezii fac palnuri.
Putin nu, ca el vrea ca poporul sovietic sa dea ortul popii pe Pamant, nu in cosmos, asa ca el are treaba cu Ucraina, nu cu Luna.
Daca nu o sa gasim pe altii, deja instalati acolo, pe Luna, in juirul ei.
Ce mai stim noi despre minunatul Pamant ca sa facem predictii despre clima acestuia?
Stima ca exista exo-planete.
Si mai stim ca in general exo-plantele descoperite, cele cca 5 mii din care cateva sute aflate in „Goldilocks zone” respecta Universul, adica foarte putine au oxigen si majoritatea au hidrogen si alte gaze. 🙂
Deci s-ar putea ca nici extraterestrii sa nu stie multe despre „clima” Pamantului si de aceea s-au instalat in oceanele noastre. 🤣
Acum 8.000 de ani era mai cald, in Egipt, decat acuma si nu exista industrie.
Acum numai cam 300 de ani, un vulcan a facut ca Europa sa aiba niste ierni si niste veri cu adevara „atomice” si cam jumatate de populatie sa moara de foame.
S-a intamplat si acum cca 3.000 de ani cand foametea a cuprins Europa si „Popoarele Marii” au navalit sa prade granarul Egiptului.
Cum s-au prabusit civilizatiile din America Centrala si de Sud, mucles, mucle si cum au disparut milioanele de oameni care le formau. Asta nu e treaba climatologilor.
Dar faptul ca polii magnetici s-au inversat la fiecare cca 300.000 de ani si acuma „zac” de 700.000 de ani, n-ar trebui sa le zica ca ceva se intampla? Sa le zica ca ceva e putred in Danemarca?
Nimic, ei o tin langa danga, cu Incalzirea Globala datorita CO2.
Si cand fac pauza, i-o miros lui Greta si zic sententios (parca asa se zice, nu?): mama ce buna e, precis are dreptate. 🤣
De restul parametrilor astronomici care determina miscarea Pamanului pe orbita, nici n-am mai amintit, ca oricum n-are nici un rost. Nici macar ce este si unde este azimutul, nu cunoaste populatia Pamantului.
Stau acuma pe cur si ma gandesc ce si-or fi inchipuit concetatenii mei in imensa lor intelepciune?
Ca zapada de 2,5 m, ca aia din 1953, n-o sa mai fie niciodata? C-o sa mearga toata viata in camasa, la birou ?
S-o credeti voi bibicilor, o sa fie si 45-50 de grade vara si-o sa fie si 3 m de zapada si -30 de gade iarna!
Iar nepotii vostri s-a putea sa ma pomeneasca de pe tarmul nordic al Africii. 🤣🤣🤣
Hai pa, ca iar m-am intins.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu