vineri, 10 februarie 2023

Un crestinism, doua crestinisme, trei crestinisme ….

Cina cea de taina in viziunea BOR

Ca sa nu existe dubii, eu sunt crestin, sectant, dar crestin.
Si am secta mea in care nu sunteti bineveniti.
Caci in ea eu sunt si Dumnezeu, si Mesia, si Apostol, si baiat de cor, si grajdar.

Scurt tratat de religie pentru analfabeti idioti si ingineri inculti care inca cred ca Sputnik a fost inventat de rusi si nu de ofiterii nazistii si SS-isti germani.
Aia din gasca colonelului SS Von Braun, parintele astronauticii americane, pe care i-au mai prins rusii si i-au carat in Siberia, la gulagul cosmodrom.
Prezenta n-are legatura cu Credinta si se doreste doar o lamurire in ceea ce priveste institutia birocratica si corupta a Bisericii.
Birocratica si corupta de mii de ani, ca sa fim clari, ba chiar si de dinainte de a exista ea oficial, prin antecesorii ei, cum ar fi Templul de la Ierusalim.
Prima zicere ar fi ca dizidentii iudaici au inventat cu mult inainte de ridicarea pe cruce, diverse miscari de eliberare nationala de sub jugul Imperiului Roman si cum le-au inventat, asa au fost sugrumate, si miscarile, si ei.
Adica prima remarca in domeniu, ar fi ca teroristul ajuns la putere devine un adulat conducator de stat.
Asa ca palestinianul Yasser Arafat, un inginer ce n-a avut loc in meserie si s-a facut revolutionar, ajungand sef de stat (degeaba).
Asta ca exemplul sa fie tot din zona Provinciei romane Palestina, unde un alt terorist a ajuns mare sef de stat in Israel.
Deci, ca pretutindeni in lume, sefii religiosi ai Iudeilor colaborau cu ocupantii de la Roma, iar clericii tinerei si necopti, nedati la avantajele delatiunii si colaborationalismului, deveneau pe rand decedati mesianici, conform legendelor cu salvarea poporului ales de catre casa regala David.
Pai nu, ca pe atunci nu exista propaganda PSD, PNL, USR si alte cele, asa ca propaganda isi faceau diversele tabere cu pretenti la efemerul si iluzoriul tron al Israelului.
Asa ca toti au fost Mesia, pe rand, pana la descapatanare, sau alta metoda simirara, pana la …. aparitia celui numit si Iisus, cu doi de „i” in limbajul popular romanesc.
Evreu si asta, taiat imprejur si asta, cu o mama tinerica si normala, si un tata plin de invataminte percutante. (datorita varstei inaintate)
Deranjati de zavera pornita de mai sus numitul, oficialii de la Templu il mazilira repejor si se trezira cu problema martiriului in brate.
Acuma decedatul nu mai era doar un alt evreu mort in lazareturile Ierusalimului, ci un martir al nemului „de jos”, ca si la astia era ceva ca la indienii, aia cu castele.
Ce sa faca, ce sa faca? Au delegat un mare rabin, unu ce-a studiat religia iudaica, aia practicata la Templu, zeci de ani, si l-au trimis in lume, ca sa scoata crestinismul din Israel si dintre evrei.
Acuma … na, stiti cum este, asa ca la noi dupa mii de ani, administratia se misca greu.
Deci, pana sa ajunga satrapul Saul, omoratorul de crestini, sa se infiltreze in secta religioasa evreiasca numita crestinism, acestia fugisera deja sa se capatuiasca pe alte meleaguri si printre alte popoare.
Asa ca si Saul o lua la picior si pleca.
Pleca mai intai la Damasc, unde degeaba ajunse sfarsit de boala si plin de povesti despre o epifanie (atunci ii zicea aratatre, ca inca nu se incetatenise termenul, grecesc de altfel), ca fu luat mintenas la bastoane de evreii din acel asezamant cultural oriental (oriental fata de Ierusalim) si trebui sa plece.
Asa ca bantui el malurile si insulele Mediteranei, tot prin asezarile evreiesti si propavadui cuvantul biserici lui.
Nu a Lui, a lui Iisus. A lui, a lui Saul.
Abia sute de ani mai tarziu a fost Saul, acuma zis Pavel sau Paul, recuperat precum Vasile Roaita de comunisti si folosit la intemeierea crestinismului pre-medieval european.
Ce mai trebuie afirmat cu tarie este ca pana la Constantin cel Mare razboiul religios intre „episcopii” crestini a fost in floare si femeile au fost folosite pentru nenumaratele lor calitati, adica calitati religioase. 🙂
Asa ca in acele timpuri au existat nu numai famei martir, mancate de lei in arene, ci si preotese, si pana si episcopese, care se repauzau lunar in afara bisericii.
De fapt primul care incepuse a fost Iisus, cu a sa Maria Magdalena pe care zice un ofticos, unul Petru, ala care invata curvele imperiale sa pacatuiasca in curatenie, la Roma, deci zicea pietrarul ca o iubea Iisus mai ceva decat pe Apostoli si mai scrie pe undeva si ca o saruta pe gura.
Asa ca dezbinarea a fost maxima pana la a lui Constantin bizantinul si chiar si dupa aceea.
Asa ca ACUMA exista mai bine de 3.500 de culte crestine, care mai de care mai exotice, de la adulatori Mesiei Ioan Botezatorul prin Siria, pana la mormonii lui Joseph Smith, Jr. un mcalit american care s-a dat si el profet crestin.
Aproape uitasem, avem si doi papi, de cand s-a inventat chestia cu „seful” crestinismului, reprezentatul direct al Domnului pe Pamant.
Unul este la catolici, ;a Roma alalalt la Alexandria, la coptii egipteni, Teodor al II-lea al Alexandriei, urmas „direct” al lui Marcu, altul decat cel cu arcul.
Asa ca zbaterile neo-protestante ale unora care vor si ei in ziar, sau pe sticla, sunt irelevante, zic si eu.
Si stiti de ce?
Pentru ca Biserica este doar un organ, un organ administrativ, iar Credinta este in alta parte.
Credinta este la popor, la mine, la tine, la tzatza Safta, la Dorel si la Mulica Franaru. Daca este si cand este.
Nu la Popa Sofronie sau la prea-luminatul si prea-fericitul.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu