vineri, 10 februarie 2023

Sus cutremurul, jos cutremurul ….

Hai sa va spun care este realitatea, ca astia la Radio Europa FM, balaresc cu voiosie despre realitatile PARALELE si nu despre Romania!
Nu intereseaza pe nimeni daca O DATA la 30 de ani, mor cateva mii de oameni intr-un cutremur.
Nici pe „popor” nu-l intereseza, ca uita de la un cutremur la altul.
Iar daca scapa, adica daca cetateanul este in acel procent majoritar, ala de 99%, care n-au nici pe dracu, carora nu le-a murit nimeni, o sa zica hai noroc si sa mai bem si maine, o palinca.
Si Gata!
Poate da 2 lei la ceva asociatie, ca sa se laude la amici ca el este patriot.
Daca aveti alta parere despre „mase”, atunci in mod cert sunteti activisti comunisti.
Mie mi-a trecut.
Dupa zdruncinarea din 1977, Ceausescu a cerut blocuri care sa reziste la gradul 9 pe scala Richter.
S-au calculat blocurile, s-au calculat costurile, si „seful” si-a dat seama ca Romania n-are bani sa faca astfel de blocuri pentru clasa muncitoare, adica zeci de mii de apartamente, pe noile norme si mai ales cu noile costuri.
Asa ca … s-a cosmetizat nitel, pe aici pe colo, ca poporul sa constientizeze ca „s-au luat masuri radicale” si treaba a mers inainte, cu niste norme cu ceva imbunatatiri.
Au mai trecut niste zeci de ani, timp in care statul a renuntat sa mai faca zeci de mii de apartamente pentru cetatenii sai si dupa ce sarcina a fost plasata la privati, s-au modificat normele de calcul in asa fel incat ele sa fie aduse la realitatile anilor 2020.
Dar nu mai cheltuia statul nici un leu.
Construiau privatii si plateau aia care aveau, care nu …. ramaneau la tzara, in bordeie.
Mai plangeti pe careva, mort in 1977?
Eu nu, ca am trecut prin acel cutremur doar cu o belitura pe scalp, in ultimul an de facultate, cand ma pregateam de diploma.
Acuma, in Turcia nu s-au respectat nici un fel de norme anti-seismice. Si nu de ieri, de alaltaieri, ci de cand fac ei blocuri.
Iar REGIUNEA aia este stiuta ca zona seismica MAJORA.
Dupa ce STATUL va lacrima corespunzator, cu ceva zile de doliu national, dupa ce va condamna la puscarie grea 3 pulifrici care n-au inalte conexiuni politice, si va imparti cate o mana de malai la dobitoacele ramase pe drumuri, se va considera ca el, el statul si-a indeplinit obligatiile.
Adica el STATUL va considera ca tot el, STATUL, si-a indeplinit obligatiile, si … ne vedem la alegerile viitoare.
Iar daca inca nu v-ati lamurit ca in 20-30 de ani populatile uita, uita ca serviciul (la stat) era obligatoriu, ca bancurile politice erau interzise si ca boborul avea doar 2 ore de „traiasca si infloreasca conducatorul nostru iubit”, pe singurul post de televiziune din Romania, sperati in continuare ca actual stat romanesc, n-o sa impinga molozul cu buldozerul, peste dumneavoastra, la viitotul cutremur.
Si nu uitati sa va faceti „rucsacul de urgenta” cu cele necesare in caz de cutremur.
Se gasesc si de cumparat, gata utilate, gata umplute cu tot ce trebuie, ca de pe urma spaimelor dvs cu cutremurele, traiesc multi.

Deci, daca o sa cada blocul, casa, peste voi si nu muriti din prima, dar ramaneti acolo, intre planseu si saltea, oricum n-o sa mai ajungeti la dulapul in care este rucsacul.
Daca o sa cada casa si muriti … rucsacul o sa ramana singur, singurel, in moloz, nefolosit.
Iar daca scapati, precis uitati sa agatati si rucsacul pe drum catre iesire si aveti grija sa nu va intoarceti dupa el, din momentul in care ati ajuns in strada.
Nu de alta, dar sunt blocuri cad DUPA ce se incheie cutremurul.
Si sa va mai spun o chestie, statul are special pentru astfel de situatii: FONDURI DE URGENTA, prevazute/retinute din bugetul national.
Din acest motiv, domniile voastre sunteti rugati sa faceti cat mai urgent donatii.
Donatii de lucruri, de bani, de sange, pentru ca statul nu s-a preocupat niciodata sa aiba si de ce sa cheltuiasca el, STATUL, din fondurile LUI de urgenta, pe posteriorul vostru, cand va poate convinge sa cotizati tot dumneavoastra, cei ramasi in viata, dar mult mai multi decat decedatii.
Asa ca vi se vor etala toate argumentlele patriotice si lacrimogene ca sa bagati degetele cat mai adanc in buzunar sau in portofel.
Cica din solidaritate, din compasiune, din empatie …..
Dar ….. solidaritatea Guvernului cu voi cand ati vazut-o?
Eventual la pensii …..?
La alea speciale? Sau la pensionarile la 45 de ani?
Asa si cu asigurarile obligatorii la case, care nu se dau automat daca iti cade casa la cutremur, ci doar daca hotaraste Lulu de la Guvern ca este catastrofa nationala.
Alt furt, la fel precum cotizarea obligatorie la pilonul „X” de pensii, gestionat de … aaa, NU de STAT, nuuuu, gestionat de o firma privata!!!
Ca nicaieri in lume.
Ca asa e la noi, ca la nimenea! 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu