marți, 21 februarie 2023

Hai cu canalul neamule ….

Amica mea Manuela Borhan, probabil dintzara din Botosani, daca contul nu este cumva unul fals, al serviciilor ruse de informatii, baga un post doct despre de ce „e” ucrainenii rai si noi romanii suntem prosti.
Exact asa cum ii place agenturii de informatii Sputnik, de la Moscova.
Deci, prin urmare si in consecinta, ucrainenii vor sa ne fauteze si sa dea drumul la Dunare pe canalul lor, pentru ca, cine mai navigheza pe Dunare, sa pluteasca catre plaiurile ucrainene si sa incerce specialitatile locale, ca poate sau in mod cert de cele Romanesti s-au saturat.
Ca ucrainenii au scufundat o nava pe canalul Sulina, ca sa mearga navele pe la ei, sau dumnezeu stie din ce motiv, este IRELEVANT.
RELEVANT este doar faptul ca autoritatilor romane le-au trebuit peste 10 ani ca sa taie nava aia si sa curete canalul.
Daca importau indieni, aia scoteau intr-o saptamana si fiarele de pe fundul apei.
Sa zicem ca vine austriacul cu barcazul lui de 2 lei tramvai, plutind usurel la vale pe Dunare si ajunge in fata unei dileme existentiale:
Canalul Sulina sau Canalul Bastroe?
Pai …. la Sulina se misca romanii aia ca dupa mort si sunt doar 3-4 muncitoare cu salele, la care mai si stai la coada, sa termine botmanul ce-a fost mai iute de picior si-a intrat inaintea ta.
Hai sa incerc si pe la ucraineni, ca pe astia poate i-a bagat in viteza armata rosie, razboiul, sau poate gasesc ceva vaduve de razboi.
Ca de, asa e omul, traieste in primul rand din vise si abia apoi cu paine si apa.
Iar INTERESUL ECONOMIC al Ucrainei este sa-si scoata exporturile la Marea Neagra, direct, fara mijlocirea Romaniei !!!
Acum, ca sa ne intelegem, in afara de faptul ca sunt mai falosi din nastere, pentru ca ei se cred mai rusi decat aia de la Moscova, si se cred mai intemeietori de tzarat decat alti vikingi, adica aia de-au ajuns pana la Moscova, ucrainenii sunt tot o apa si-un pamant.
Adica tot oameni.
Problema este alta, cu totul alta.
Si asta nu mai vede amica Manuela Borhan, rusii si-au luat avant, si avantul asta al lor, este prost vazut de niste unii de pe planeta asta.
Cu alte cuvinte, Ucraina este acuma ajutata sa-i dea peste bot Rusiei, iar acest ajutor este pe bani ….
Nasol, cand este de scos banii toti sunt „chibzuiti”. 🙂
Asa ca ar fi mai putine probleme daca granele ucrainene s-ar scurge pe undeva fara sa le mai taxeze SI romanii!!!!
Adica „aia” care cumpara cele cateva zeci de milioane de tone de cereale ucrainene, nu sunt nici Dicu si nici amica Manuela Borhan, oricat am visa noi. „Aia” sunt bubuii care invart lumea……
Cum sa taxeze romanii, mai ales romanii, cand romanii stau in gat si Moscovei si Vienei!
E adevarat, din motive diferite, dar cel putin unul din motive este comun: avem noi o specialitate de a sta rezemati de lopata si de a ne face ca, si mai ales de a afirma ca muncim, care i-a exasperat pe toti mai marii planetei.
Si nu disparem domnule, de mii de ani tot aici stam si nu crapam.
Asa ca astia marii, o sa fie foarte interesati ca IN CONDITIILE ACTUALE, in conditiile astea de razboi, in care Rusia a cam blocat orice transporturi ucrainene pe Marea Neagra, sa le ajunga LOR GRANELE UCRAINENE, pe undeva, fara sa le mai dijmuiasca Romania cu taxe de trecere sau portuare.
Ca la milioanele de tone pe care le exporta Ucraina si un cent pe tona conteaza la astia.
Acuma asa cum bine stim cu totii, autoritatile romane sunt autoritati de reactie.
Reactioneaza NUMAI cand latul evenimentelor incepe si se strange pe gatisorul lor delicat.
Adica dau mai intai drumul la discursuri: facem, dregem, luam pozitie, nu zicem care, dar DECLARAM ca o luam, si apoi asteptam.
Adica nu facem nici azi ce trebuia sa facem de acum 3 zile, ca poate poimaine nu mai este nevoie, sau se rezolva de la sine, de la Dumnezeu.
Asa ca exista toate premizele ca bubuii internationalei anti-sovietice sa zica dati drumul la Bastroe, si Romania treci la colt!
Si ai nostri mareti conducatori o sa treaca, mintenas, si-o sa si linga mana in care este BATUL de la Kogalniceanu.
Intelegeti ca asa este PIESA asta de teatru.
ACUM, trebuie pusa pe labe Rusia.
Daca se poate gasi si un Navalni pro-occidental, care sa-i educe pe rusi in urmatorii 50-100 de ani, in spiritul muncii, in special al muncii pentru occident, va fi perfect.
Daca nu … poate se reuseste spargerea Rusiei, astfel ca toate „regiunile ” alea autonome ex-sovietice sa devina tarisoare independente, cu 1 locuitor pe 1.000 de km patrati din pusta siberiana si sa traiasca fericite calarind prin iarba si dormind la cort.
Asta e…. „ai nostrii ca brazii”, sunt interesati doar ce le „iese acuma”, in momentul asta, nu este nimeni interesat, ca in vestul salbatic si occidental, ca si in Orientul indepartat, ca politica se face pe zeci de ani de zile …… inainte!
Adica voi n-ati auzit nici macar de Comunitatea Europeană a Cărbunelui și Oțelului, fondată în 1951. Si de promotorul ei: ministru de externe francez Robert Schuman.
Adica prima treapta pe care s-a cladit UE.
Dar noi romanii suntem europeni si vrem in UE.
Adica vrem salarii ca in UE si munca ca in taigaua sineriana, la crasma din coltul padurii, la doau pahare de vodca din coaja de brad. 🤣🤣🤣🤣🤣
Hai noroc, si sa fiti sanatosi, ca nu se uita nimeni la noi, decat ca sa ne nimereasca cu talpa …… sa ne striveasca.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu