joi, 20 octombrie 2011

Maxima solara

De ani de zile, desteptii planetei ne induc idea ca in perioadele de maxima solara omenirea o ia razna.
Si nu oricum, ci cu exemple concrete precum perioada anilior '89.
Cica ne dauneaza prea multa "radiatie" solara si ne apucam sa facem lucruri negandite ( dar de mult planificate de altii, zic gurile rele ).
Acum ce sa cred ?
Adica pe cine sa cred, cand lumea s-a impartit in doua jumatati care mai de care convinse ca incalzirea globala este de fapt racirea globala sau invers si ca maxima de activitate solara a devenit minima de activitate sau vice versa ?
Dar, indiferent de motive, de incalziri, de raciri, de maxime sau minime, de crize economice sau teologice, vad cum pe zi ce trece semenii mei o iau razna.
Si nu ma refer aici la "pupaza din tei", cantareata si actrita de soap opera made in Carpati, care imprumuta sute de mii de euro de la camatari ca isi "vrajeasca" la propriu, fostul sot lalaitor de "latino", ci de oameni normali care ar trebui sa fie cu scaunul la cap sau care au mari responsabilitati.

Incepand cu sfarsitul (semestrial al) lumii din cauza de asteroizi, comete, alinieri de planete, pacatele oamenilor, atacul extraterestrilor si pana la cuzele declansarii Primaverii Arabe, aud in ultima vreme cele mai mari gugumanii cu putinta.
Din surse "certe" America si UE au declansat Primavara Araba, de exemplu.
Acum n-or fi pleznit arabii aia de prea multa democratie, dar oricum exportau tot petrolul si gazele pe care le aveau in lumea "civilizata si industrializata".
De ce aveau nevoie America si UE de o sistare a livrarilor, de macar cateva luni, in timpul unei crizei economice ... mi-e greu sa inteleg.
Intelegeam poate, daca cineva sustinea idea cum ca UE si-a bagat coada, ca sa ii scoata pe americani de acolo si sa se aleaga si ea, UE, cu o halca zdravana de titei si gaze, dar nimeni nu sustine asa ceva.
Am mai auzit o paparuda disperata, urland intr-un ziar, ca se prabuseste economia chineza.
Ma rog, China are probleme, adica nu mai are o crestere ecomomica de 2 cifre, ci numai una amarata de 7-8%.
Si atunci m-am intrebat:
- Daca chinezii sunt in rahat cu 7% crestere economica, noi romani, cu maretul nostru 0,2 crestere planificata, in ce suntem ?
In urina ?
Probabil, pentru ca pare a fi mult mai nasol sa stai in "udatura" pana la nas, decat in rahat.

Pe de alta parte, America baga adanc o mana in buzunar ca tot mai multi cetateni sa STEA, pe casa si masa de la Guvern, cu o alta suventioneaza banci aflate in faliment cu mii de miliarde, iar cu a treia mana sapa dupa bani pentru un razboi in Afganistan care dureaza de vro' 11 ani, unul in Irak care se lungeste de 9 ani si in tot acest timp saliveaza dupa un nou razboi, in Iran.
Si pentru ca lipsea bomboana de pe coliva, adica nu era suficienta miscarea "Ocupi Ualstrit", onor guvernatii americani s-au gandit ca ar fi bine sa confiste armele de la populatie.
Ca sa iasa tot Texasul in strada.

Nici pe batranul continent nu stau lucrurile pe roze.
Parlamentarii locali sau UE cheltuiesc intr-o veselie, de parca n-ar fi criza, iar Grecia cumpara 400 de tancuri americane in timp ce populatia este la a 4-a (?) greva generala, intrucat nu accepta sa plateasca taxe si impozite, la taxiuri, la case, etc.
Belgia sta sa se rupa in doua, trei tarisoare s-au gandit sa bicoteze Tratatul de liber schimb UE-Canada, ca au probleme cu vizele iar politicienii francezi si italieni cauta ceva pe sub fuste, in loc sa-si caute de lucru in parlament.
Doar Romania indeplineste cincinalul in patru ani jumate si la anul vom avea inca 400 de km de autostrazi, ca turistii occidentali sa viziteze mai usor "Noul Ierusalim" !
Ce nu reuseste Guvernul roman insa, este sa le gaseasca o ocupatie celor de la "Ocupi Bucharest", asa ca avem toate sansele ca mai degraba sa inchida circulatia in Piata Unirii, decat sa vedem ceva fabrici si uzine noi, construite in Mioritzia.
Dar macar o sa se vanda mai multa benzina, cea mai ieftina din Europa la doar 7 lei litrul mintenas, ca la cat jumate de Bucuresti ocolesti ca sa dai roata Pietii Unirii, iti mai trebuie un plin pe luna.

Ce e bine, e foarte bine, este ca Romania sta exceptional la capitolul importuri si asimilari de produse.
Nimeni nu a reusit sa importe si sa asimileze in asa scurt timp, produsul numit "Omerta", adica Legea Tacerii !
Dupa luni de zile de la arestarea a zeci sau sute de vamesi, nimeni nu a scos un cuvintel despre cine este "Alba ca Zapada" a spagilor adunate pe granitele Romaniei. Si nici n-o s-auda cineva !
Dar, sunt pline ecranele tv, zile la rand, de vanturile trase de parasutele internationale, cu care s-au leganat agale politicienii sau oamenii de afaceri autohtoni.

Dar sa nu ne panicam.
Viitorul este luminos !
Obama Socializeaza voios America, Putin Capitalizeaza Rusia, chiar cu riscul unui proces de spalare de bani in Luxemburg, noi transformam Planul Vavel al rusilor (1964) in Planul Ontario al .... UE probabil, in timp ce socialista Uniune Europeana a inceput sa aiba crize de epilepsie comunista.


Acum 30 de ani romanii fugeau in America, Australia, acum unde sa mai fugi ca pana si extraterestii s-au speriat de culoarea emigratiei romanesti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu