vineri, 28 octombrie 2011

Baba si Monarhia

Cand eram mai puriu despre chestiile aberante se spunea ca sunt precum baba si mitraliera.
Adica tot atat de imcompatibile ca pisica si cainele.

De cateva saptamani, tot felul de pulifrici, adica condeieri la ordin, umplu internetul cu ce bine ar fi daca Printul mostenitor al Coroanei Britanice, recte Printul Charles, ar fi rege la noi.
Acum ce sa zic, monarhia este o institutie eleganta, cateodata decenta si confera respectivei tari o mare aura de traditie si civilizatie. Dar nu oriunde si nu oricum. Adica trebuie si oarecare cultura generala si in special monarhica, la nivelul "boborului" pentru chestia asta.
Din pacate mie imi este clar ca in Romania, cum zice rusul, niema kultura generala si niema kultura monarhica.

Daca incerc sa privesc lucrurile din punctul de vedere la Printului Charles, poate ca mi-ar placea sa ma preumblu pe la castelul lui Dracula si sa vanez niste mistreti impeuna cu dl. Tiriac. :) Nu de alta, dar la cat de longevive sunt femeile din Casa Regala Britanica, mi-ar fi clar ca mai intai mor eu si mult dupa ... Regina Angliei. :) Asa ca as impusca doi iepuri deodata.
Imi las unul din copii succesor la Coroana Britanica, ma dau si eu in barci cativa ani si apoi o fac si pe celalalta odrasla, Henry, os domnesc de Romanica. Basca ca o fericesc si pe Camila cu o coroana regala, fara sa mai scrie tabloidele britanice cum imi inselam consoarta, adica pe Diana, cu nevasta altuia.

Frumos ar fi sa nu tabaram in intimitatile omului si sa nu discutam de ce i-a placut mai mult gaina batrana decat printesa purie, dar daca avem voie sa alegem, adica daca ne primeste si pe noi cineva in jocul asta politic modial, mai bine il alegem direct pe fisu, adica pe Printul Henry.
E baiet bun, de gasca, expert in chestii militare, baga mare si pe elicoptere, ii plac gagicile cu picioare lungi, chestie de care Romania nu duce lipsa, asa ca il altoim cu una dama locala tip Monica Gabor si in cativa ani o sa avem o casa monarhica romano-engleza vioaie, imbunatatita genetic si o sa putem aspira la Commonwels-ul Anglo-Roman care sa se intinda, nu de la Nistru pana la Tisa, ci de la Nistru pana la Tamisa !

In conditiile astea devenim si noi putere nucleara si mondiala, ca doar n-o sa-l lase britanica regina Elisabeta pe neposu, izmana in vant in fata rusilor. De avioane si portavioane pe gratis ce sa mai zic, ca doar trebuie sa vina si Printisorul Henry cu ceva dota la dama din Carpati.

Am o singura problema.
Cine schimba Constitutia ?
Basescu care a nasit nepotul unui bastard al Casei Regale Romane, copii si nepotii securistilor si activistilor PCR, care au ajuns in Parlament sau Elisabeta a vorbit deja cu Putin si o sa  mai avem o "rivolutie" ca la '89, pentru instaurarea Monarhiei ?

Dupa atatea intrebari si probleme existentiale, ca nu mai reusesc sa le dau de capat, cred ca am ajuns la o concluzie.
E CRIZA neamule si nu e bine sa ne tot gandim ca se scumpeste benzina, curentul si gazele.
De mancare ce sa mai zic, ca se scumpeste parizerul in fiecare zi !
Daca tot nu ati inteles ce vreau sa zic, cititi "Dezinformarea de seara:
http://www.dsclex.ro/presa/viz_art_n.php?id=5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu