marți, 25 octombrie 2011

Are tactu pensie ?

Are tactu 5.000 E pensie, la 63 de ani?
Daca are, esti mare, esti tare si te poti da metrosexual in cluburile de fite din Bucuresti.
Altfel, ii pupi mana lui Basescu ca nu i-o taie la anul, adica nu-i taie pensia de 300 de lei, ca nu intelegi altceva si nici nu i-o impoziteaza ca sa aiba la ce sa se gandeasca babacul in fiecare luna:
cumpara medicamente, cumpara de mancare sau isi plateste intretinerea la bloc ?
Dar sa zicem bogdaproste ca Boc nu e ungurul Orban.
Ca altfel nu numai maghiarii, ci si romanii ramaneau fara sute de mii de pensii anticipate, anulate retroactiv.
Ceea ce, fie vorba intre noi, nu ar fi rau deloc intrucat sunt ferm convins ca cel putin jumatate din pensionarile anticipate si/sau pe caz de boala .... sunt frauduloase. Si mult mai multe decat cele 150.000 ale ungurilor !
Asa ca mai e timp.

Sa nu va inchipuiti voi, ca in Romania se inventeaza ceva. Nu se inventeaza nimic. Nici macar pensiile nesimtite.
In plina lupta anticriza inaltii functionari de "acolo", pot lua pana la 12.000 E pensie si pana la 500.000 E bonusuri de consolare, pentru parasirea unei anumite capitale europene, dupa numai 15 ani de "munca" !
Basca ca nu cotizeaza un Euro la pensioara asta de mosier dambovitean.
Abia acum inteleg eu bancul ala ceausit, cu papagalul care vroia sa emigreze si nu i se permitea decat impaiat.
Iar papagalul striga :Oricum, oricum, oricum ....
Asa si sotul unei doamne acuzata de luare de mita, de la nu stiu ce inalta curte de pe la noi, care doreste sa ramana "oricum" si prin alte curti, dar de "acolo".

Asta e motivul pentru care se bate crema beizadelelor de la noi ca disperata, pe un post "acolo" si de asta onorabila institutie ne da palme dupa ceafa pentru ca nu cheltuim bugetul cum trebuie.
Ca sa ofere si ea pensii nesimtite trecatorilor prin sediile de "acolo", dupa ce si-a indeplinit planul cincinal sub inalta obladuire a ciocanarului european, care are un salariu mai mare ca seful jandarmeriei mondiale de peste ocean.
Sau a Jamahiriei ? Ca iar m-au lasat astia cu ochii in soare si nu mai stiu care cu cine voteaza.
Probabil doar ei pe ei, dar asta n-o s-o afli matale decat daca te bagi la infratirea intre picioare cu alesii neamurilor.

Adica, nea ciocanaru, ca iar divagai, a bagat-o pe una in groapa si vro trei mai au nitel si intra si ele in colaps.
E drept ca nici astea patru paparude n-au stat degeaba si s-au dat in stamba prin toate buticurile planetei.
Prima, deja moarta coapta, nu se lasa si vrea musai inca 400 de tanculete de la outletul de peste ocean.
Si uite asa am ajuns la bancul cu babele, care dupa ce vizitara o vecina si ii terminara cafeaua, s-au plans ca n-au fost tratate cu nimic.
Numai ca aici, adica "acolo", nu mai e vorba de scleroza naturala, ci de una indusa cu buna stiinta.

Sa nu va entuziasmati ca se sparge gasca si-o sa ne dea rusii gaze pe gratis. Ce se intampla "acolo" este doar clasica preluare agresiva a unei firme, dar la o scara mai mare. Adica se preiau tari.
Altfel este inexplicabil, schimbul de priviri languroase si de zambete cu subinteles intre zaibarul rosu si snapsul botezat, pe seama taurului comunal. Chiar daca ultimul este dotat. Economic, ca sa nu ne amestecam ca porcii, in ce se intampla in grajdul comunal de pe malurile Adriaticii.

Cum spunea unul, polac de felul lui si pripasit pe meleagurile Moldovei, ajuns mare scriitor si domnitor auto-exilat la rusnaci, mai toate neamurile au scularea si culcarea lor.
In special cand se incinge hora si aburii grandorii (pardon, ca era sa spun ai betiei) imperialo-democratice, cred ca transforma mintenas Mediterana in lac interior. Dar pana atunci, mai va.
Asa ca stimati reprezentanti ai unei viitoare minoritati europene, este momenntul sa le bagati in cap puradeilor dumneavoastra, ca vor fi urmatoarea generatie de sacrificiu. Care scapa, de foamete sau de razboi. Nu de alta dar primavara araba continua.
In Tunisia islamistii au castigat alegerile. Urmeaza Libia, Egipt, Yemen, Irak, ... Arabia Saudita....
Sa nu ziceti ca nu v-ati gandit la chestia asta.
Doar v-a spus cineva de zeci de ori: "Iarna nu-i ca vara!"


http://www.lepoint2.com/sons/pdf/Etude-Hauts-Fonctionnaires-Europeens.pdf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu