marți, 18 octombrie 2011

MAI TARE CA NATO !

L-am primit pe net.
Nu stiu daca e adevarat, nu stiu cine l-a publicat, nu stiu daca are drepturi de autor, dar mi s-a parut atat de autentic si de romanesc, atat de "BULA", incat trebuie musai sa il popularizez !


LA LOC COMANDA.

În timp ce Vladimir Putin se chinuie fără succes să blocheze amplasarea scutului american antirachetă la Deveselu, primarul Gheorghe Stancu a reuşit, de unul singur, să oprească un transport militar al NATO, care aducea armament pentru depozitul de la Valea Ursului.
Din punct de vedere geografic, comuna Bascov nu se poate lăuda decât cu faptul că este vecină cu Piteştiul. Din punct de vedere militar însă, Bascovul se află pe lista localităţilor pe care NATO le-a trecut pe harta strategică a lumii şi asta nu pentru că primarul Gheorghe Stancu se luptă cu şeful de la învăţământ, ca să obţină un microbuz şcolar, ci pentru că la Valea Ursului se află Unitatea Militară 01253.
O bază militară care, pe lângă alte întrebuinţări, este folosită şi ca depozit pentru aprovizionarea celebrei unităţi din Deveselu, acolo unde o sa fie montat scutul american antirachetă.
Aprovizionarea cu armament a UM 01253 se face pe calea ferată care leagă Gara Bascov de Valea Ursului, şi ea aflată în evidenţele NATO. Deloc impresionat de acest lucru, dar şi convins de faptul că americanii călătoresc mai mult prin aer decât pe uscat - că nu degeaba şi-or fi tras ei scutul antirachetă - primarul din Bascov s-a gândit să fluidizeze traficul prin comună.
Aşa că, în primăvara acestui an, a turnat asfalt peste toate trecerile la nivel cu calea ferată din localitate, blocând astfel accesul transporturilor militare ale NATO în UM 01253.
Toate bune şi frumoase până în luna aprilie, când un transport militar trebuia să sosească la Valea Ursului, numai că... mai intră dacă mai poţi! „Scutul de asfalt” al lui Gheorghe Stancu s-a dovedit a fi mai tare şi decât scutul american antirachetă.
Puşi în faţa „asfaltului” împlinit, americanii au cerut imediat lămuriri de la Bucureşti, vizavi de blocarea unui transport militar, taman pe teritoriul unei ţări membre NATO. Cum o astfel de situaţie se încadrează în cele de alertă maximă, imediat a fost înştiinţat Consiliul Superior de Apărare a Ţării (CSAT), care, la rândul său, a cerut Ministerului Apărării Naţionale să trimită de urgenţă o comisie care să ancheteze cazul de la Boscov. Astfel, pentru o zi, primarul Gheorghe Stancu a devenit mai cel mai căutat om de pe planetă de americani.
În frunte cu prefectul Gheoghe Davidescu, oficialii din MApN, alături de reprezentanţi ai Poliţiei TF, dar şi o delegaţie din Regionala CF Craiova, au poposit la sediul Primăriei din Bascov, pentru a sta de vorbă cu primarul Gheorghe Stancu.
Luat la întrebări despre motivul asfaltării trecerilor la nivel cu calea ferată de pe raza comunei Bascov, primarul Stancu le-a dat oficialilor din MApN o explicaţie care i-a dat pe spate: „Păi, de unde să ştiu eu că Bascovul este în NATO? Pe mine nu m-a informat nimeni până acum…”.
Convinşi că primarul nu reprezintă un pericol pentru NATO, operaţiunea „Furtună la Bascov” a fost încheiată, totuşi, cu o notă de plată destul de mare pentru Primărie: un miliard de lei, bani folosiţi pentru curăţirea în regim de urgenţă a pasajelor asfaltate.
Aşa s-a scris, doamnelor şi domnilor, o filă de istorie cu şi despre americanii pe care cu toţii i-am aşteptat vreme de 50 de ani, iar, când au sosit, primarul din Bascov a fost la un pas să-i întoarcă din drum….

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu