joi, 8 mai 2014

Apocalipsa acum sau maine ?


Prin 1967, in plina epca a "distrugerii nucleare mutuale asigurate" citeam o carticica numita "La nuit des magiciens". Pe scurt autorul prevedea printre altele, ca in 50 de ani, coana Frosa o sa se supere pe vecina de palier, o sa faca o bomba atomica pe aragaz si o s-o arunce pe fereastra bucatariei, in apartamentul vecinii.
Acum pana si eu stiu sa fabric o arma nucleara, daca imi furnizati ceva marerial radioactiv, ceva explozibil, ceva tevi tepene de otel si un declansator.

Mai zilele trecute Stephen Hawking ne avertiza ca suntem pe punctul de a realiza "inteligenta artificiala" si ca ne paste pericolul ca aceasta sa-si dea seama cat de tembeli, aroganti, criminali si mincinosi suntem.
Si ne va elimina.

Acum americanii au mai reusit o premiera mondiala: prima bacterie cu ADN artificial !
Si cand spun artificial nu ma refer la joaca cu cele 4 "baze" ADN existente in lumea noastra.
Au creat 2 "baze" care nu exista nicaieri pe Pamant si le-au combinat cu 2 "baze" pamantene. Si bacteria traieste bine merci.
Maine, bacteria n-o sa mai aiba nici o baza pamanteana, iar poimaine o sa se incerce, si probabil o sa se si reuseasca ...  la oameni.
De ce la oameni ?
Pentru ca un organism care are ADN-ul construit cu "baze" nepamantene, nu mai poate fi atacat de nici un virus pamantean !!!!
Visul celor care ne spun pe fata ca populatia pamntului trebuie redusa undeva sub 500 de milioane, se poate implini in 50 de ani !
O elita umana cu alte baze ADN, un virus "aviar" ....  si gata !
Fara gloante, fara atomice, fara distrugeri .....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu