sâmbătă, 3 decembrie 2022

Razboiul milenar


- Razboiul de 100 de ani, între Anglia si Franța a fost în intervalul 1337-1453 si a durat 116 !!! ani.
- Razboiul de 80 de ani, între Țările de Jos și Imperiul Spaniol a fost în intervalul 1568–1648 si a durat ... 80 de ani.
- Razboiul de 30 de ani, intre Franta, Olanda, Danemarca, Suedia si Transilvania impotriva coaliției intitulate Liga Catolică, pro-imperială, s-a desfasurat pe teritoriul Sfântului Imperiu Roman (German), a fost in intervalul 1618-1648 si a durat 30 de ani.
Cred ca a fost de fapt primul razboi mondial, pe langa faptul ca a fost un razboi religios.
Nu m-am dus pana la "Razboaiele punice", ca precis multi mi-ar fi cerut explicatii despre cele 3 confruntari, duse de Imperiul Roman si Cartagina intre anii 264-146 î.Hr.
î.Hr. inseamna inainte de Era Noastra care incepe cu nasterea Mantuitorului sau a lui Iisus, cum ii mai zice.
Adica inainte de Era Noastra care incepe cu nasterea Mantuitorului sau a lui Iisus cum ii mai zice.
Adica putem concluziona fara nici un dubiu, ca nu retinem nimic din suferintele stramosilor, dar se mai poate spune si ca, cu asupra masura, ca ne place carnagiul, mult mai mult decat orice altceva pe lumea asta.
O a doua concluzie este faptul ca in timp ce populatiile traiesc intr-o totala fericire, una in mare parte similara cu imbecilitatea crasa, exista unii care sunt preocupati de viitorul planetei si al omenirii.
Asa ca planifica pacea si razboiul pe zeci de ani inainte.
Adica dupa WW II, o mare deziluzie pentru intreaga lume politica a epocii, pentru ca n-a dus la prabusirea niciunuia dintre sistemele economico-sociale existente si ambele "partide" au continuat in incercarea lor de a impune "soft" capitalismul mondial sau comunismul mondial.
Asta tocmai cand se spera ca WW II sa rezolve problemele lasate in aer de WW I, cum ar fi celebra problema evreiasca.
Bataliile s-au dus in special prin interpusi, Rusia ferindu-se ca dracul de tamaie, sa isi angajeze armata pe meleaguri straine dar SUA a facut-o si a invatat mai mult decat ce-a invatat Rusia de la angolezi, prin intermediul cubanezilor sau de la musulmani in lupta lor milenara cu infidelii.
Apoi s-a ajuns la momentul in care muncitorul german se ducea la fabrica Daimler-Benz in mertzanul propriu si personal, in timp ce muncitorul de la fabrica Popeda inca pedala voios pe bicicleta adusa de o ruda consilier militar, din Vietnanul de Nord.
Asa ca trecem peste coridorul sanitar instituit de cca 70 de ani de SUA (si aliatii) in jurul Rusiei si Chinei, si ajungem la prabusirea economica a sistemului socialisto-comunistoid, prabusire previzibila pentru oricine stie sa se opreasca dupa al doilea pahar de horilca.
Asa ca ... ajuns in secolul 21, domnul Putin s-a trezit ca marile concerne "consumeriste" occidentale ii invata pe mujici sa arunce televizoarele "Rubin", ca se uite la "sticle" plate Panasonic sau AOC. Mai mult, i-au umplut piata cu vodca Absolut sau Sminoff, marci ale excelentei capitaliste in domeniu.
Iar fabrica Pobeda, nu mai produce nici macar biciclete vietnameze.
Ca sa nu mai vorbim de faptul ca tupeistii astia de americani s-au trezit ca vor sa exploateze padurile siberiene si/sau rezervele piscicole din zona arctica aka marea Bering asa, la nivel individual.
Frumos ar fi fost ca domnul Putin sa moara linistit, in patul sau, peste cativa anisori, dupa ce ar fi fost consultat de ceva somitati americane in domeniul leucemiei.
Adica asa cum mor/au murit, toti marii mafioti care au inteles ca rostul lor este sa inspaimante fara a distruge.
Dar .... el a dorit sa fie o piatra de cotitura in istoria umanitatii si sa ramana in memoria omenirii, ca cel ce a declansat razboiul de 1.000 de ani.
Adevarul este ca nici nu avea ce face altceva, daca vroia sa ramana in istorie precum tzarii de odinioara.
In provinciile rusesti, o masina automata de spalat rufe sau un televizor Samsung (furate din Ucraina) sunt culmea gastronomiei sociale, in timp ce imputitii aia de privati americani se pregatesc sa mearga pe Marte .....
Rusia a pierdut nu numai republicile sovietice, ci si tot lagarul de la Varsovia, basca angolele, vietnamurile, afganistanurile, hondurasurile si cubele.
Ba parte din tarile astea au intrat in NATO, dusmanul ei de moarte, un fel de hidra germano-italo-croato-nazista, cu apucaturi de Far-West american, apucaturi sustinute de Colturi si Winchester-uri computerizate.
Acuma nu mai suge ea, Rusia, de la atatea tari, acuma suge America.
Iar gazele si petrolul polueaza, au randamentul energetic mic si, cel mai important, nu sunt ecologice si SE TERMINA!
Prin urmare si in consecinta, ce faci cand ajungi in rahat pana la gat, si nimeni nu se ofera sa te scoata din hazna, ba din contra?
Arunci cu rahat pe cei ce stau si privesc la hazna, si filmeaza cu telefonul, ca parca asta se poarta acuma: privitul impartial si documentarea pentru Tic-Tok.
Apoi pui de un razboi, omori cati mai multi, dar nu americani, ca aia "e" plecati cu sorcova si mai au si nucleare care functioneaza si dai de lucru mujicilor pentru inca un mileniu.
Si cel mai important ... toti adversarii interni pot fi arestati si "disponibilizati", intrucat asa se procedeaza, la asta se asteapta toata lumea, cand are loc un razboi impotriva Mamei Rusia, a patriei muma ... etc, etc.
Iar razboiul nu se va termina la anul sau peste 5 ani.
Incet, incet, Belarusul si altele, aka Cecenia si surorile sale gen Venezuela, vor intra si ele in hora, pana cand omenirea va fi separata de "state centura" precum Ucraina. Adica de zone "albe" pe harta, ... si pustii.
"Sistemele" se vor separa prin "Zone" precum in "Stalker" sau in "Călăuza" lui Andrei Tarkovski, film pe care n-o sa-l intelegeti niciodata fara a citi (alt demers demiurgic in zilele noastre) romanul SF al fratilor Arkadi și Boris Strugațki: "Picnic la marginea drumului".
Adapostite sub umbrelele anti-aeriene sau energetice (caci se va ajunge si acolo) orasele cetati vor continua sa se bombardeze reciproc si lunar pana cand cineva va da cu o piata in acest bulgare numit Pamant.
Si pe ecranele televizoarelor cat peretele casei, va scrie mare si cu litere de timpar "Конец Фильма".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu