luni, 12 februarie 2024

Razboiul etern .....

 

De foarte multi ani se vorbeste despre politica americana a "razboiului permanent", care produce dezvoltare in toate domeniile.
Cum politica SUA este o "halca de carne" de care toti cainii trag si incearca sa smulga o parte, lucrurile pot fi percepute si asa.
Dar ... parerea mea este ca mult mai interesant este analizarea aplicari pricipiului antic si roman: "divide et impera".
Sau mai pe romaneste "dezbina si condu".
Eu cel putin asa explic faptul ca pe langa ajutorul permanent financiar si militar, acordat Israelului, SUA inarmeaza cu ultimile creatii militare o serie de tari arabe.
Asa ca, cu toate ca inca n-a terminat cu Hamas in Fasia Gaza, Israelul sau niste "sefi" din aceasta tara, decopera ACUM, ca Egiptul este viitorul dusman de moarte al acestui "miracol evreiesc".
Israelul descopera abia ACUMA ca Egiptul nu le permite palestinienilor sa fuga din Fasia Gaza in Sinai si ii obliga sa stea sub bombardamentele israeliene.
Un nou "Exod", de aceasta data palestinian, ar fi cu totul si cu totul pe gustul unor domni din Israel, intrucat i-ar scapa de "problema palestiniana" prin golirea de populartie a Fasiei Gaza si in timp, adaugarea acesteia la Israel.
Publicatia israeliana Haarez declara ca in acest moment sunt 1,7 MILIONE de locuitori din Gaza pe drumuri.
Asa ca foste cadre de decizie din Israel sunt aduse sa-si prezinte opiniile la televiziuni, acestea afirmand precum Generalul Maior in retragere Yitzhak Brik ca:
"Dar astăzi, există o problemă foarte mare cu Egiptul."
(este vorba de geastionarea coridorului de trecere din Gaza in Egipt, Coridorul Philadelphi)

"Nu sunt pregătiți (egiptenii) să o facă (sa il gestioneze) în locul nostru.
De asemenea, nu sunt de acord ca noi să o facem din această parte a coridorului și ne amenință că, dacă începem să facem diverse lucruri care vor face ca masele (palestinienii) să treacă în Sinai, atunci vor opri pacea.
Deși este o țară săracă, este cea mai puternică armată din Orientul Mijlociu astăzi - 4.000 de tancuri, 2.000 de moderne, sute dintre cele mai avansate avioane și o flotă dintre cele mai bune."

Si acuza directa vine imediat:
"De ani de zile, au construit autostrăzi în Sinai.
Noi suntem ținta.
Ei nu construiesc armata pentru altundeva.
Aceasta înseamnă o decizie de a anula pacea, ei devin un stat inamic și nici măcar nu avem o brigadă care să i se opună”.

De aici ar rezulta o singura concluzie clara: este necesar un atac preventiv care sa le distruga armata.
Oficial SUA nu doreste asa ceva.
Oficial SUA doreste ca Egiptul, Arabia Saudita, Omanul ... etc. si Israelul sa faca un "mariage à trois, à quatre ..." si sa traiasca in veselie precum in timpurile biblice.
Ca in celebrele versete despre amor din Biblie, numai ca vremurile biblice au fot orice altceva, numai iubire .... nu!
Razboiul din Ucraina va mai dura ... niste ani. Pana cand Rusia o sa plezneasca economic.
E.U. va fi din ce in ce mai implicat, iar noi suntem parte din U.E.
Israelul va infrange Hamas, dar apoi va avera ceva de rezolvat cu Hezbollah, care este deja alta categorie, ca la box.
Iar cand va crede ca isi poate trage rasuflarea "o" sa afle ca mai exista si Egiptul si o gramada de alte tari musulmane, care au ceva impotriva "mancarii kosher".
Dupa pacea de 70 de ani, urmeaza ... "razboiul de 30 de ani" ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu