duminică, 14 ianuarie 2024

Suedia si Caterina cea Mare …..

 

Ati vazut serialul de caterinca de pe HBO, ala cu Caterina cea Mare a Rusiei, care si-a otravit barbatul, pe tzarul ei iubit, pe Petru al III-lea, din prea multa ei dragoste de Rusia ?
Istoria nu este asa de ispititoare ca actrita din serial, iar adevarata Caterina, pe numele ei de botez „Sophie Augusta Fredericka de Anhalt-Zerbst”, era realmente o iapa nemteasca de tractiune, precum rasa aia de cabaline de-i zice „Flanders”.
Pe aproape, nu?
Ca si Flandra este aproape de Nemtia, din care venea iapa noastra ajunsa tzarina.
Adica una de bea, manca si regula mai ceva decat un cazac calare si din … fuga calului.
Si mai era si verisoara cu sotul ei, Petru al-III-lea.
Ajunsa tzar n-a mai iertat nimic, si a insirat prin cearceafuri toata garda de la Palat, iar din 3 plozi fatati, chiar si in timpul partidelor de carti, n-a facut nici un copil cu al ei sot.
– un băiat, Pavel Petrovici, copilul lui Serghei Saltîkov, sambelan tare chipes, care sambelan este apoi trimis in … Suedia.
– o fata, Anna, copil al contelui polonez Stanislaw-August Poniatowski, asta era foarte chipes, foarte cult si foarte poliglot. 😎
– un băiat, Aleksei, cu Grigori Orlov, ofiter, apoi general rus, care spera sa devina tzar.
N-a ajuns decat in dizgratie si s-a insurat c-o nepoata.
Fiul sau si al Caterinei, Aleksei Bobrinski și va fi la originea uneia din cele mai de vază familii ale Rusiei.

De altfel Petru a lasat-o virgina pe Caterina 8 ani dupa cununie, ca lui abia i-o scula amanta, Elisabeta Voronțova.
Iar el se tot razboia cu Suedia.
De atunci viseaza rusii c-o sa cucereasca Suedia ….
Ba chiar mult mai de dinainte, din sec.12, ca suedezii traiau mai bine, si mujicii rusi erau invidiosi ca boierii lor nu puteau sa bea vodca suedeza ! 🤣
Adica primele batali au fost intre triburile de vikingi, „varegi” si „rus” sau ce Dumnezeu mai erau, pentru ca varegii au ajuns la Kiev inainte de anul 800, iar „rus” la Moscova dupa 1.000, cu suedezii care si ei erau vikingi, si bataliile s-au incheiat prin Tratatul de la Nöteborg din 1323 și Tratatul de la Novgorod din 1326.
Apoi s-au mai zgandarit din cand in cand, cand nu aveau ce face si le crestea „foliculina” in testicole:
– 1495-1497
– 1554-1557
– 1558-1582
– 1590-1595
– 1610-1617
– 1656-1658
– 1700-1721
– 1741-1743
– 1788-1790
– 1808-1809
Adica, daca in Romania au ajuns rusii de 11 ori, si a trebuit sa-i trimitem efectiv acasa, ca nu mai plecau, cat tot asa si cu Suedia, motiv pentru care guvernantii actuali „este” tematori si au incunostintat populatiunea ca iar vine razbelul cu rusii !
Populatia face provizii de diverse, printre care si alimente, iar guvernarea baga mare la inarmare!

Acuma noua Caterina a lui Putin este in Elvetia, se zice, ca sa creasca pe cei doi plozi, asa ca sireacul n-are nici macar pe cineva care sa-i faca un ceai de …. tei !
Asta macar era o gimnasta dragutza, de felul ei ….
Si cum roata se invarte, daca in 1938 cel care visa la o Germanie pana la Vladivostok era Hitler, acuma Putin viseaza la o Rusie pana la Londra si Atlantic. Cu tot cu Suedia.
Dar nu stie ca visul sau este un cosmar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu