miercuri, 12 decembrie 2018

Posta Europea

Daca ati uitat, Europa era fica regelui Agenor, care domnea în Fenicia, adica actuala zona a Libanului, nordul Israelului si ceva din Siria.
Si era frumoasa rau Europa, asa de frumoasa ca Zeus s-a transformat intr-un taur alb si frumos, ce i-a placut atat de tare Europei incat la incalecat. (sic)
Atat i-a trebuit lui Zeus, ca a rapit-o si a dus-o in insula Creta.
In celebra insula, taurul ii marturisi Europei ca are o vaca acasa in grajd, dar ... soare, mare, plaje, Uzo, tzatiki .... nimic nu mai conta.
Si din incalecare in incalecare se nascura si vr'o 3 copilasi:
Minos, Rhadamanthus și Sarpedon.
Totul bine si frumos pana Europa afla ca taurul nu era doar un taur frumos si viguros, ci insusi Zeus si atunci o dadu in sinuncidere.
Noroc cu Afrodita, alta coarda olimpiana, care o opri pe Europa din caderea-i fatala, si de generozitatea lui Zeus care o marita post partum cu regele Cretei.
Gura lumii fiind sloboda si Europei ducandui-se buhul de mare amatoare de tauri, peste ani multi isi incercara norocul.
De la varul Alexandros Megas, la verii post-fenicieni, pana la Napoleon, Hitler si Stalin, toti incercara s-o lase bortoasa.
Degeaba, Europa invatase deja tainele preacurviei si ale spalaturilor vaginale in stabilimentele matroanei Afrodita.
Asa ca dupa fiecare tavalela prin glod si zloata se ridica, se scutura precum gaina calcata de tanc si o luat cracanata de la capat.
De la capat si iar de la capat, dar fara sa mai fete nica !
O data cu globalizarea si internetizarea omenirii, tuturor taurilor si taurasilor mondiali si locali li se puse pata si li se scula idea s-o mai tavaleasca nitelus, macar printre cearceafuri sau fan, daca dimensiunea globala nu le permitea s-o tranteasca in glod si s-o faca direct in sant.
Nepotii americani, unchii iudaici si musulmani, vecinul sovietic, extraterestrul chinez, toti se suira pe cai mari si ii aratara cat de mare le ie ciumagul.
Ia ea, ea Europa, rade masochista de bucuria tavaleli si plange sinucigas la idea renasterii din cenusa.
A cata oara ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu