marți, 26 martie 2013

Vine Criza !

Ceea ce se intampla in Cipru constituie primul pas catre capitalismul comunistoid si constituie precedentul LEGAL prin care exproprierea in interesul UE, o sa devina moneda curenta !
 
Nu zambiti zicand ca n-aveti depuneri de peste 100.000 de euro, pentru ca voi inca nu sunteti "de fapt" ci doar "de drept", cetateni UE.
Ca romanii sa fie cetateni "de fapt", ar trebui sa aveti salarii de la cel putin 1.000 in sus.
 
Si sa incercam sa privin lucrurile putin altfel.
Cine are in UE depozite de peste 100.000 de euro ?
Sa-i luam pe rand: marii patroni sau actionari, directorii de la marile compani sau concerne multinationale, ceva patroni mai mici si o serie de practicanti ai meseriilor liberale (avocati, doctori, arhitecti).
 
Primii vor fi cei mai suparati, ultimii ... vor fi si ei, dar n-o sa aiba prea mult loc de intors.
Ce face conducatorul de concern, de companie, "producatorul de bunuri", cand "statul" ii nationalizeaza o parte din economii ?
Se zbate sa mareasca pretul muncii lui ca sa recupereze dauna creata de imbecilii de la putere !
Pentru ca nu dumneavoastra, nu eu, nu Johan din ... "Germania", a praduit banii statului ci politicienii imbecili, bine ghidonati de afaceristi verosi !
 
Prima miscare o sa fie spargerea deopzitelor bancare in sume mult sub limita garantata de statul respectiv, deponentilor si plasarea lor in cat mai multe banci sau tari !
De ce "mult" sub limita garantarii de stat ? Pentru ce garantie mai poate oferi un stat european deponentului, cand de la o luna la alta iti nationalizeaza 30% din economi ??? Iar Ciprul este doar primul stavilar care se prabuseste in fata crizei economice europene !
Urmeaza Grecia, Spania, Portugalia, Italia, doar din cate stiu eu.
Apoi estul Europei o sa se prabusesca in "3 zile" !
 
Pastrand proportionalitatea lucrurilor, un depozit de 100.000 de LEI, o sa fie foarte tentant pentru un guvern care n-a facut nimic d.p.d.v. economic intr-un an de zile si n-a reusit nici macar sa colecteze taxe si impozite la buget, cat se colecta pe vremea lui  ... "Boc".
 
NU am ptretentia sa ma credeti.
Petrolul s-a scumpit deja. Urmeaza gazele.
Urmariti si voi evolutia preturilor, pentru ca "mogulii" isi vor recupera banii din buzunarele voastre !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu