marți, 9 decembrie 2014

De la Ierusalim vine fetita ....

Iar de la Moscova vine baietelul.....

Parlamentul israelian a fost dizolvat, dupa ce "Bibi" a dat afara 2 ministri care organizau o "lovitura de stat" impotriva sa.
"Asa nu mai pot conduce tara !" a declarat Bibi !
Yair Lapid (Finante) si Tzipi Livni (Justitie), cei doi exmatriculati, s-au declarat impotriva "Legii Statului Evreiesc".
Bibi (Likud), spera sa formeze alt guvern impreuna cu formatiunile de dreapta si "ultra-ortodoxe": Israel Beiteinu, Caminul Evreiesc, Shas, United Torah Judaism ....
S-ar putea sa nu obtina majoritatea de voturi, dar nu ma voi mira de loc daca razboiul devine general, din Turcia pana in Somalia !
Eventual si cu utilizare de armament nuclear israelian.


Pentru cei care vor sa viziteze individual Tara Sfanta:
- Pe 60 de linii de transport in comun femeile au voie sa stea doar in spate, iar barbatii doar in fata.
- Militarii israelieni urmeaza sa primesca casti (antifoane) ca sa nu mai auda cantecele femeilor !
Fenomenul s-a extins, iar segregarea se aplică si la cozile de la magazine, camerele de asteptare din spitale, in zonele locuite de ultra-ortodocsi.
Femeile au disparut din reclamele din Ierusalim, piscinele au program separat pentru barbati si femei, iar la o ceremonie de premiere organizată de Ministerul Sanataţii, laureatele nu au avut voie sa urce pe scena, pentru ca viceministrul era ultra-ortodox.
Vitrinele unei librării care nu se supunea preceptelor ultra-ortodoxe au fost împroscate cu fecale pana cand patronul s-a supus regulilor.

Femeile ultraortodoxe care isi acoperă fata si poarta fuste foarte lungi au început să fie numite "talibani", insa este puţin probabil ca tendinta de radicalizare sa se schimbe.

Ochelarii care blurează imaginea sunt recomandati celor ultra-ortodocsi, intrucat ii ajuta pe sa nu fie "oripilati" de aparitia unei femei, imbracata inadecavat pentru principiile religiei lor.
Comunitatea ultra-ortodoxa din Ierusalim a organizat "patrulele puritatii" care vand ochelari cu lentile blurate, ce permit o vedere oarecum normală la cativa metri distanta.
Tot ce trece de "distanta sigura" se vede în ceata, inclusiv femeile.
Acest tip de ochelari se vinde cu suma "modică" de sase dolari.
Cei mai tentati de acest chilipir sunt barbatii care sunt nevoiti sa-si paraseasca pentru o vreme comunitatea si trebuie sa înfrunte realitatea din lumea largă.

Si cum nu toti ultra-ortodocsii evrei sunt la fel, adoptarea legii care ii obliga pe ultra-ortodocsi sa faca armata, a starnit valuri de furie.
Evreilor ultra-ortodocsi, li s-a permis in general sa nu faca armata, pentru a-si continua studiile teologice.
Spre deosebire de ei, ceilalti barbati trebuie sa faca un serviciu militar obligatoriu de trei ani.
Barbatii care se declara religiosi nu prea muncesc si primesc ajutoare sociale in timp ce isi continua studiul religiei.
Ultra-ortodocsii afirma ca isi servesc patria prin rugaciune si studiu, ajutand la pastrarea culturii si mostenirii evreiesti.

Din pacate se pare ca vor musai si ..... sa iasa in evidenta:
Un grup mare de ultra-ortodocsi a cumparat bilete la compania El-Al, pe ruta New York la Tel Aviv, iar cursa de Vineri 26 septembrie 2014, s-a transformat intr-un "cosmar de 11 ore".
Cumparaserea bilete pe toata lungimea avionului, iar o data urcati, nu vroiau sa stea langa femei sau in spatele lor !
Dupa negocieri, evreii Haredi au fost de acord sa se aseze pe locurile desemnate pentru a lasa avionul sa decoleze, dar imediat dupa ce avionul s-a ridicat in aer, pasagerii Haredi efectiv au sarit inapoi pe culoarele dintre randurile de scaune. 
Asa au mers pana la destinatie.

Acest fenomen este prezent în Israel de zeci de ani, dar acum radicalii ultraortodocsi incep sa ocupe pozitii tot mai importante.
Beneficiind de subsidii din partea statului, o minoritate de 10% din populatia tarii, a ajuns să aiba o natalitate de trei ori mai mare decat cea a evreilor seculari.
40% dintre membrii Knesset-ului sunt ultraortodocsi, la fel 40% dintre tinerii ofiteri din armata.
Toate acestea le oferă o influentă disproportionată, pe care o folosesc, scriu Der Spiegel, BBC, etc.

„Din multe puncte de vedere, Israelul seamana deja mai mult cu Iranul decat cu Europa.
Este o tara in care nu există casatorie civila si unde rabinii decid asupra casatoriilor si divorturilor.
Este o tara in care elevii ultra-ortodocsi nu invata matematica, nici limba engleza, si unde fiecare grădiniţă si fiecare batalion are un rabin.
Este o tara unde ministrul Infrastructurii poate pune centralele nucleare sub supravegherea unor rabini, pentru a supune electricitatea preceptelor religioase ale puritatii"

Si ca totul sa se termine intr-o nota de dementa generala ...
Exista utra-ortodocsi pentru care existenta statului Israel este o monstruozitate, o infamie, o blasfemie (ar fi trebuit sa apara doar dupa ce Mesia coboara pe pamant) !
Si exista extremisti religiosi care refuza orice contact cu alte comunitati laice, religioase evreiesti si chiar cu statul Israel.
Hasidismul de “Satmar” (Satu Mare) si organizaţia “Neturey Karta” (Păzitorii Zidurilor) din Ierusalim, nu vor nici un contact cu autoritatile statale israeliene “sioniste”, refuză bani din partea lor, au stabilit contacte cu Autoritatea Palestiniana, cu organizatia Hamas si cu guvernul iranian.
Aceste grupuri nu vor contacte nici cu alti evrei, laici, religiosi sau chiar ultrareligiosi, nici la rugaciune, nici în viata sociala.
Asa ca nu s-a mai mirat nimeni cand ultra-ortodocsii au scris obscenitati pe monunentul Holocaustului in Israel sau au declarat ca Hitler nu si-a incheiat misiunea !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu