luni, 30 ianuarie 2012

Lasati orasul sa traiasca !

Orasul nu este al vostru, nu este al meu, nu este nici macar al nepotilor nepotilor nostrii !
EL nu este al nimanui … pentru ca este VIU, la fel de viu ca oricare dintre noi.
Iar tot ce e viu trebuie sa fie liber !

S-au adunat la Primaria Capitalei vr’o suta de proiecte care trebuie avizate sau respinse pana la intrarea in vigoare a noii legislatii urbanistice.
Este zor mare, pentru ca un proiect o data depus si inregistrat, trebuie analizat, aprobat sau respins in termen „fix”, daca are tot ce-i trebuie la dosar.
Si cum bugetarii nostri au ramas la fel de … si de … ca pe vremea lui Nenea Iancu, pe Oprescu la apucat teama ca in loc sa se apuce de autostrada suspendata, o sa-l taraie prin tribunale investitorii „neavizati” de onor slujbasii institutiei !
Ca si investitorii sunt „baieti destepti”, la fel ca Oprescu, adica nu vor sa fie „avizati” pe noua lege urbanistica, pentru ca n-or sa se mai accepte „derogarile” de la planul Urbanistic General.
Iar precedentul Caranda a facut suficiente valuri, ca mai tot „baiatul destept” sa se gandeasca ca e mai rentabil un proces cu Primaria, pe motiv de neaprobare in termen, decat sa puna caramida pe caramida si sa se intrebe cui vinde hardughia.

Asa ca ceva „media” si ceva „asociatii” au inceput si ele sa faca valuri, pe motiv de slutire a Bucurestiului cu „turnuri”, intreband in special ce e aia „intrarea in legalitate”.
Adica ce, intreaba ei, un cremenal dupa ce omoara, face proiect, plateste taxe etc. se „spala” de pacatul omiciderii ?

In principiu, "legea" noastra actuala si totodata europeana :) isi propune sa corecteze si nu sa desfiinteze.
Nu mai condamnam la moarte un criminal, ci il bagam un numar de ani la puscarie in speranta ca sistemul penitenciar o sa-i corecteze problemele de "comportament".
Cam la fel si cu casele.

Sa luam un exemplu simplu, concret si fara probleme de "interpretare" a legii.
Ti-ai supra-etajat casa fara proiect, autorizatie, avize etc.
Te "da in gat" vecinul sau trece unu de la primarie pe acolo si se prinde ca lucrarea e ilegala.
Iei amenda, care in functie de valoarea investitiei, poate sa insemne mult sau "zero" si "intrii in legalitate", facand expertiza tehnica, adica constatarea faptului ca ceea ce exista (parterul) mai suporta un etaj sau nu.
Daca nu, faci si proiect de consolidare a parterului existent, daca da, faci numai proiectul supra-etajarii.
Se depun "dosarele" se scot avizele, se platesc taxele etc .... si intri in legalitate.
Doar daca nu vrei sa parcurgi aceasta filiera, iti darama primaria "constructia noua".

Problemele de "interpretare" apar atunci cand iei autorizatie pentru 20 de etaje, dar construiesti (dupa un proiect corect tehnic), 40 de etaje.
Chiar daca "turnul" se incadreaza in toate normele si stasurile posibile si imposibile dpdv "constructie", el nu are avizul "OCHIOMETRIC" al specialistilor in urbanism.
Si aici putem sa ne mai certam inca 1000 de ani despre ce place OCHIULUI nostru sau celui al urbanistilor.

Planurile de urbanism, aprobate de primari, cu regimuri limita de inaltime, de ocupare a terenului etc, au caracter de LEGE, dar .... sunt eleborate "ochiometric", cu foarte putine constrangeri reale si legale.
Si mai simplu: d-na „Nedelcu” si cu mine, vecini gard in gard, cultivam flori.
Si unul si altul avem pamant de cea mai buna calitate (asta ar fi constrangerea reala si legala), dar 'neaiei iubeste lalele iar eu iubesc  trandafiri cataratori (aici apare criteriul ochiometric sau al placerii vizuale).
Rezulta ca eu am nevoie si de spaliere.
Asta este alta constrangere rela si legala (calculul de rezistenta al cladirii), dar care nu ma priveste decat pe mine, pana in momentul in care inaltimea spalierelor mele iau lumina casei d-nei Nedelcu.
Si aici iar intervine criteriul ochiometric. D-na Nedelcu iubeste trandafirii si accepta mai putin iluminare naturala sau nu ... si atunci toti vecinii de pe strada care sunt mari iubirori de trandafiri, o iau la bumbaceala ca imi face mie zile fripte
Aici intervine Societatea Civila ! (vox populi vox deii). :)

Majoritatea populatiei doreste acum confort. Iar confortul ACTUAL inseamna turnuri, intrucat putini au bani de vile la langa Tantareanu ! :)
Turnuri sunt patrate ca sa aibe pierderi termice mici, cu fatade pereti cortina ca se intretin usor, cu aer conditionat, video-interfon, control video in spatiile comune si musai portar.
Iar daca la primelele etaje este un bar si-o gradinita, este si mai bine ca ai timp sa tragi una mica, cand iei copilul sa-l duci acasa, 15 etaje mai sus.
O minoritatea doreste pastrarea imaginii antebelice a Bucurestiului, dar in nici un caz nu s-ar muta si nu ar repara pe banii ei o cladire din Piata Sf. Anton !!! :(
Drespre aceasta piat a o sa vedeti ce si cum, mai jos.

Adaugati criteriile politice si economice care intervin in concepturile urbanistice (concepturi care sunt simple pareri despre "cum fi mai bine sa facem") si o sa constatati totala instabilitate a sistemului.
Ceea ce nu e rau ci foarte bine, intrucat pana si haosul este "ordonat", iar orasele sunt organisme vi ce nu trebuie bagate in custi, ca animalele la zoo acum 30 de ani !
Acum 30 de a ni, pentru ca daca inca nu ati aflat,  avem „norme europene” si pentru animalele de la zoo, acestea trebuind sa fie tinute in „terrariumuri” corespunzatoare, adica un  muck up dupa habitatul original al animalului sau pe intelesul mujicului dambovitean, o bascalie care simuleaza mediul natural al animalului !

Din februarie parca, din motive sociale si economice guvernul francez o sa permita oricui sa-si creasca ocuparea cu constructii a terenului, cu 30%.
Mai faci un etaj la casa, mai faci 2-3 camere in curte etc.
E bine ? Sarkozy zice ca da, pentru ca atat chiriile cat si pretul la cumparare sunt foarte mari la Paris si populatia se plange din cauza acestui lucru.
Ar fi mai usor si mai ieftin, zice el, sa mai faci 2-3 camere la tine in curte pentru baiet, muierea lui si plozii aferenti, decat sa-si cumpere copchilul ... alta casa.
Basca ca se mai misca ai industria constructiilor, mai scad preturile la cele existente, scad chiriile etc.
E rau ? Este si rau pentru ca nu intodeauna acet tip de interventii se fac corect "urbanistic".

Alt lucru care nu se mentioneaza NICIODATA in acest tip de discutii, este cat era regimul de inaltime (sa spunem pe bd. Magheru) la anul 1900 (cand nimeni nu stia sa construiasca corect tehnic un bloc cu 8 etaje) si in special cata populatie avea atunci Bucurestiul. :)

Blocul ARO (Patria) a fost privit ca fiind o OROARE arhitecturala si urbanistica. Acum este monument de arhitectura !!!
Se spune, dar poate e doar o legenda urbana, ca autorul, dl. arh. Creanga ar mai fi vrut cateva etaje in plus la "turnul" blocului dar inginerii au spus nu !
In anul de gratie 2012, mie chiar mi s-ar parea de mult bun gust, inca vr'o 3-4 etaje peste turn. Ar fi mai „elansat” sau mai gratios, cum doriti dumneavoastra :)


Cand Barbu St. Delavarancea (pe cand era primar) a introdus tramvaiele electrice, mama ce ofuscare !
Pline erau ziarele vremii de caricaturi, din cauza ca cetatenii Bucurestilor erau lipsiti de placutul miros al balegii proaspete, cand se duceau sau se intorceau de pe unde ii plimba „pohta ce-au pohtit”.
Acum, tramvaiele sunt demodate,  bucurestenii nu se mai dau jos din masini si vor autostrazi suspendate. :)




(TRUBADURUL pe PEGAS Electric)

Si banuiesc ca ar trebui inteleg, ca unora le placea mult mai mult cand Piata Sf. Anton arata asa:
(In spatele Hanului Manuc, care spate este de fapt fatatada sa principala !)




Si sa intelegem, o data pentru todeauna: "Nu s-a schimbat niciodata nimic" !
In epoca respectiva, vila  de mai jos era o "aroganta", o casa de "fitze", a unui "baiat destept".
Adica vila din Deva a avocatului Petru Groza in 1928, pe cand era inca ministru al lucrarilor publice in al treilea guvern Averescu.
Nu i s-a nationalizat in 1947, pt. ca a continuat sa fie "baiat destept".
Nici o similitudine nu exista, cu situatia unui acual baiat destep precum ..."Videanu" si oribila sa vila. :)


Dar, cel mai tare ma amuza emulatia "populatiei" pentru pastrarea vechiturilor.
Toate "chivutele" si toti "mitocanii" (cu sensul pasoptist), cu profunde studii si doctorate in arhitectura si urbanism LA BODEGA DIN COLTUL STRAZII, protesteaza virulent impotriva oricarei constructii noi !
Si asta in conditiile in care se stie foarte bine, ca atunci cand doi ARHITECTI proiecteaza un CAL, intodeauna iese o CAMILA !
Adica nici specialistii nu se inteleg intre ei, pentru simplul motiv ca au OCHIOMETRUL diferit. :)
De ce dracu nu depune populatia aceiasi energie in a-l distruge si interzice pe Beethoven, sau tigarea, alcolul, "bomboana agricola", etc. ….  nu inteleg (oare) ?
De ce nu ii lasa specialisti, buni sau prosti ... asa cum sunt ei, dar sunt cu STUDII, sa se ocupe de chestia asta cu urbanismul ?

Va spun eu de ce. Pentru ca avem "asociatii" tot atat de multe precum firmele de apartament.
Si nu asociatii de specialisti in urbanism, ci "asociatii" de chivute si mitocani (in cel mai actual sens cu putinta al acestor doi termeni).
ASTEA baga presiune si o baga cu un scop clar: sa vina cineva sa purjeze aburul !
Ca doar aburul se face apa si uite asa o mana spala pe alta si amandoua fata.
Ca or fi asociatiile astea non profit, ... DAR platesc salarii, "colaborari" .... etc. :)

Sa fim bine intelesi, arhitectura, urbanismul, NU SUNT STIINTE EXACTE, ele functioneaza doar pe principiul "trial & error" si nu in ore, zile ca la repararea unei ... motorete de exemplu, ci in decade.
Adicatelea tot gresesti pana o nimeresti !
Sunt cu totul de acord ca din cele 100 de lucrari care trebuie, cica musai, avizate acum de primarie, 70% sunt CHIFLE !
Dar ... sa fim rationali.
La 20 n-o sa se "insiste financiar" destul, la altele 10 aberatiile propuse sunt asa de mari ca n-o sa le aprobe nimeni iar alte 10 n-o sa se construiasca pt. ca de fapt nu sunt bani, chiar daca investitorul …. "Videanu" viseaza finantare de la "UE", ca sa faca o fabrica de borduri intr-un bloc turn inalt de 100 m, .... in piata Romana !
Din cele 60 ramase, 30 o sa fie urate si prost amplasate, motiv pt. care o sa fie daramate peste 25 de ani.
Poate sa iasa tot Bucurestiul in strada, asa functioneaza dezvoltarea unui oras !

Stiti cate pareri sunt despre actuala capitala a Braziliei, capitala la care se tot PLANIFICA si se construieste din ... 1956 ?
Cati arhitecti exista !
Stiti ca in 56 de ani, Brazilia abia a ajuns la 2,2 milioane de locuitori, adica ~ 1% din populatia acelei tari care are 200 de milioane de locuitori ?
Comparati cu Romania si Bucurestiul, in care se construieste haotic dar normal, adica in cadrul ordinii haosului ....
La 1 ianuarie 2010 populatia României a fost de 21.462.000 de locuitori, iar in Bucuresti erau 1.944.000 de locuitori, adica 16,4%
Brazilia este exemplul tipic de esec prin normare excesiva.

Daca va place vidul, va mutati in Brazilia. :)


aca va plac aglomeratia si eclectismul la maxim, va mutati in San Francisco ! :)


Si nu in ultimul rand.
Eu stau la curte, intr-o casa construita in 1909 si cu valoare de monument iostoric, chiar daca nu e pe nici o lista :) si sper ca si urmasii mei sa continue locuirea si intretinerea ei.
Dar stiti de ce ? Doar pentru ca cu totul intamplator:
1. soarta mi-a dat cu ce, si
2. casa s-a pretat la modernizare TEHNICA !
Altfel tranteam un "cub" peste ea, sau o vindeam imediat.

Lasati orasul sa traisca.
Nu "asociatiile", ci exploatatorii si/sau locuitorii acelor "turnuri" sunt cei mai buni anticorpi ai orasului.
Tot ce e aiurea, nu place, deranjeaza etc. dispare mintenas si singur. (la scara istorica)

Monumentele si capodoperele istorice de arhitectura sunt doar cladiri ce n-au fost omorate de VIATA ! :)
Asa cum este normal sa se intample.
Daca noi oamenii am trai vesnic, poate si cladirile ar trebui sa aiba aceiasi soarta.
Dar nu traim vesnic iar cladirea este doar o „scula”, la fel ca toporul, acul, strungul sau avionul !
Cati dintre dumneavoastra mai coaseti cu ACUL, hainele pe care le purtati ? :)


duminică, 22 ianuarie 2012

Rivolutia pi ... dei masii !

Pentru cei care au participat la evenimentele din '89 si apoi la cele din anii '90, a se alatura manifestatiei de acum, ar inseamna imbecilitate crasa.
Nu pot sa ma alatur unei mase care cere de la legalizarea marihuanei, la interzicerea Internet Explorer.
Nu vreau sa am de a face cu o gloata care vrea capul lui Motoc, dar nu stie ce pune in loc.
Da, fac parte dintre cei 80% dintre romani care sunt nemultumiti de ce s-a intamplat in ultimii 20 de ani, dar dupa ce mi-am riscat viata ca sa-l schimb pe Ceausescu si tot ce-am obtinut a fost Iliescu ....  va spun multumesc si ma duc sa ma culc  !!!

Va rog sa ma treziti cand o sa bagati in puscarie pe viata, pe toti fostii aparatcici ai PCR si rudele lor ce conduc acum Romania.
Adica acea jumatate de milion de javre maidaneze din cauza carora trebuie sa ma vaccinez zilnic, ca sa nu turbez definitiv si irevocabil :).

Dupa o sa avem .... 10 ani de normalitate. Dar nu mai mult. :(
Pentru ca totul se vinde si se cumpara !
Unii se vand pentru o pi ...da, alti pentru "1.000 E", altii pentru "faima".
In cadrul speciei umane, persoanele oneste sunt o aberatie genetica care trebuie eleiminata !
Si aici, in ciuda imbecilitatii si monstuozitatii enuntului ecologist, cum ca populatia terestra trebuie redusa la un sfert, incep sa fiu de acord, intrucat in aceasta situatie onestii nu vor mai reprezenta un pericol social si vor avea sanse de supravietuire, macar cateva secole.

vineri, 20 ianuarie 2012

Ce lipseste Rivolutiei ?

 
Cica traim un nou moment crucial, dar eu nu stiu pentru cine !
Probabil pentru Iliescu, care ar vrea sa se mandreasca cu a doua rivolutie din vata lui.
Macar asa, ar fi si el unic in istorie, cu toate ca tare mi-e frica ca pe nici una n-a pus-o el la cale.
 
Daaaaa, este crucial momentul in care traim !
In loc sa ia Basescu, Boc, Udrea etc.  cibucul, o sa-l ia Ponta si Antonescu dupa ce o sa aprobe exploatarea cu cianuri de la Rosia Montana!
Ma p.....ssss pe asa monente cruciale !

Dar penrtu o revolutie, ca au am fost la aia din 1989, in mod cert lui Iliescu ii mai lipsesc niste suparati:
- maturatorii, pentru ca folosesc utilaje de import, in locul maturilor din productia autohtona,
 si e somaj in etnia rroma,
- puscariasii pentru ca au prohibitie la Galaxy S si alcol,
- prostituatele pentru ca nu li se face carticica si nu sunt scutite de impozite, precum eroii muncii lui Ceasca,
- toate sectele pentru ca se oftica vis-avis de Catedrala Neamului,
- hotii si smenarii pentru ca nu li se face carte de munca si nu li se da spor de periculozitate si de confidentialitate,
- chibitii din Cismigiu pentru ca nu li se platesc orele suplimentare.

Si cel mai grav,
Ii lipsesc1,5 MILIOANE de BUGETARI cu 25% minus la salariu si 5 MILIOANE DE PENSIONARI care mor de foame !
Dar aici lucrurile sunt mai complicate....
Primii stiu ca nu prea mai e de furat nici de la stat, nici de la populatie si mai e si criza mondiala, iar ultimii au fost invatati sa "mai puna un pulovrer pe ei" de tatucul lui Iliescu, Ponta, Andronescu & Co, adica de Ceausescu, asa ca stau ciuci la gura "caloriferului" !
 

Revolutia ultimului comision !

Chiar m-am ofuscat !
Javara kgb-ista a iesit la declaratii si ne-a indemnat sa nu confundam ce se intampla acum cu ce era in 1990 !
Pai cum sa confundam, ca in anii '90 eram zeci sau sute de mii de oameni in strada, fara sa fim adusi de nici un partid cu autobuzele.
Si il vroiam tocmai pe EL jos !
Si a chemat minerii !
Dupa 21 de ani, marile partide PSD si PNL au platit la greu ca sa aduca 7500 de oameni din toata tara la Bucuresti !
Ca sa sparga ecranele la bancomate. :)))

Hai sa fim serioosi, 80% din populatie este nemultumita de cum merg lucrurile, dar 0,1 % iese in strada, din simplul motiv ca restul nu mai au NICI o incredere in TOATA clasa politica !
E nasol, dar asta este adevarul, trebuie sa fi dement sa-l schimbi pe dracu cu fisu.
Cu al batran te-ai mai aranjat, i-ai dat, te-a lasat sa mai "dansezi" si tu, daca vine fisu nehalit de 8 ani iti ia si pielea de pe tine si apoi da vina pe Greaua Mostenire ! :)

N-am desfiintat "sistemul" nici macar prin revolutie in 1989, cat a fost aia de lovitura de stat comandata din strainatate, dar la care au murit entuziastii.
Tot comunistii si securistii au ajuns in fruntea bucatelor.

Ma c...c pe alegeri anticipate !
Tot ce o sa se intample, o sa fie ca parlamentarii lui Basescu o sa migreze la PSD si PNL si o ne tepuiasca in continuare, impreuna cu fratii lor care i-au primit cu bratele deschise, ca sa faca acea majoritate parlamentara ce o sa le permita sa vanda EI, ce-a mai ramas din tara, Sanatatea, Rosia Montana, vilele RAPPS, padurile etc.

Asta e miza actualei "revolutii" !
Ultimile comisioane, inainte de a se vinde toata Romania !

joi, 19 ianuarie 2012

La rivolutie ma ...... !

Cica nu scriu destul pe aici. Acum ce sa zic ? Imi fac rusinat autocritica si promit sa fiu promt cu publicarea Legii privind Nationalizarea fabricilor, uzinelor, caselor si masinilor.
Ca de cand legea se face in strada, doar atat iese din mintea "colectivismului stradal", intrucat tot romanu viseaza sa se plimbe cu masina de serviciu la Sinaia si sa stea in locuinta RAPPS la Snagov !
Acum nu va ofuscati degeaba, ca aia din piata nu sunt prosti, doar le e foame iar un instinct atat de atvic, de primar, ii scuteste de orice responsabilitate.

PROSTI, dar nu oricum, ci facuti gramada ca o balega mustoasa, zemoasa si moldoveneasca strivita in mijlocul soselei de rotile unei basculate, sunt politicienii ! N-am sa inteleg niciodata ce-a fost in capul celor 4 crai de la rasarit, cand s-au hotarat sa mearga la Universitate.
Dar asa ca exercitiu de stil pot sa incerc:

1. Domnul Lis, de-a dreptul sinuncigas ca orice domn ajuns la senectute si roza, nu doamna si nici trandafirul, ci starea sociala cu acel "scle" in capul bietei roze, a vrut sa-i MAI spuna macar UN bucurestean: "Sa traiti domn Primar", inainte sa crape.
Nu bucuresteanul, domnul Lis.
Norocul lui ca nu l-a recunoscut nimeni, ca doar de un infarct politic in piata, mai duceam lipsa.

2. Irinel cel cu blana pe el, a vrut sa-si testeze noile izmene prezidentiale la impactul cu populatia feminina dintre Teatrul National si Universitate.
Ca altfel, de ce-ar fi aparut acolo ?
Greseala mare, intrucat ultrasii au furat nu numai bordurile ci si trotuarele, asa ca doamnele vizate probabil de 'nealui si-au facut CRUCE si s-au mutat in zone cu pavele DE PIATRA, care "e" mult mai sanatoase decat "marmorele lu Videanu"
Expeditia lui Irinel in "jungla universitara" a avut un singur rezultat, s-a intors cu izmana rupt'n tur, acasa !
Adio izmene prezidentiale !

2bis. Bis, pentru ca DD nu merita un punct intreg, unic si dedicat, nici macar in balbaiala asta a mea, daramite in atentia populatiei.
Oricum, am remarcat ca e mai iute de picior ca Irinel si la primul HUOOoo a disparut precum nea Ghita in ceata, ..... dar are scuze.
E mai mai firav si la fire si la stat si nici nu e asa blanos ca Irinel, adica ar fi simtit coatele alegatorilor drept in vot, pardon bot.
Asa ca se infunda repejor in canale lui, unde vorbeste si acum de unul singur cu bucuria ca are 2 "echoiasi" dragalasi care-l pupa n'bot(vot) si-i papa tot.

3. Si bomboana pe coliva, Nea Lotzi liberalul, o uitat de polinco ce-l astepta pe masa, acasa si s-a dus sa se abureasca cu aerul manifeSTATIEI de la Universitate. Ca pana acolo se auzeau huiduielile ambetatilor admiratori ai polinco-liberalismului.
Asa ca a fugit repede cu insotitori cu tot, sa raporteze la Imparatia Liberala ca e treaba lunga, groasa si nervoasa. In consecinta, gradinarul sef de lot a hotarat sa-si tina crinuletii la adapost de vanturile verbale ale populatiei universitare, taman in Piata Victoriei si a dat vina pe administratia basesciana a lui Oprescu, care nu-l lasa sa marsaluiasca victorios pana la Teatrul National !
De parca i-a pasat cuiva, vro'data de vro autorizatie in tara asta. :)
Si s-avem pardon liberalii vor la Guvern-are, nu la competitii universitare, asa ca au la Victoriei pe stanga si parcare, ca tot o carmesc incet, incet, catre ... FSN fost PCR.

Eu imi permit sa-i sugerez Maestrului Beligan, sa iasa impreuna cu onor colegii domniei sale pe platoul din fata teatrului si sa joace "O scrisoare pierduta" ....
Poate asa, se mai trezesc unii, ca din cate vad eu se vinde turmentare la greu in toata zona. Si la sticla si la pet, ca-i acelasi marafet.
Iar daca se molipsesc si jandarmii cu ce se vinde prin zona, ca de oameni "e" si ei ....

Sunt mult mai curios ce-o sa faca matusalemicul domn Iliescu, care proaspat alezat si resapat, pe Titulescu de la Monte Carlo l-a chemat.
Nervos ca nu mai se poate hatana prin Monte Carlo cale de 40K euroi, piticul Titulescu a tamponat o ziarista de la televiziunea de casa a PSD, careia i-a spus ca e "dusa".
Acum eu n-am inteles ce vroia sa sugereze 'nealui sau cum e cu complimentul asta facut damelor.
Ca una e sa fii dusa cu pluta si alta e sa fii dusa pur si simplu la procuror, de exemplu.
Situatie in care, important este cine te duce, ca daca te duce procurorul la el ..... e penala treaba ! :)))

E clar, iar au dat americanii cu gaze revolutionare prin Romania, daca pana si Rebengiuc a uitat de politichie si s-anfipt in gatul Stelei Popescu, iar Monitorul Oficial pune pe hartie ca nr. 34 e din 16 DECEMBRIE 2012, in loc de 16 ianuarie.

duminică, 1 ianuarie 2012

Revelionul Bugetrilor !

Vineri a fost Revelionul Bugetrilor !
Asta ca sa stiti de ce a fost mai liniste pe facebook si google+ si doar cateva vizite pe siturile de astologie.

Aveam si eu de bagat o "tidula" intr-un dosar, pentru niste marafeturi cu care imi este dator statul si ma bulucii catre administratiile mai sus numitului, ca sa nu raman dator cu docomentul peste an.
Dar mai ca era sa mai ia cu lesin la acea institutie.
Partial si din vina mea, ca m-am luat cu treburi dis de dimineata si n-am mai apucat sa iau micul dejun.
Cand urcai la birouri, ma lua valul de miroase de sarmale, vin si tuica fiarta, de mi s-au taiat picioarele !
Asa ca intre 2 carnati, un caltabos, ceva cozonac si multe pahare insirate pe biroul ala, abia apucai sa dau docomentul, care cu greu si-a gasit calea catre dosarul meu, ajuns undeva sub masa.
Refuzai cele cateva porcarii oferite ca de, obrazul subtire cu cheltuiala se tine (era vorba de al meu) si urai succese ireparabile, doamnelor si domnilor prezenti, in reconstruitea capitalista a Romaniei !
Noroc ca eram cu taxiul, ca primul agent de circulatie mi-ar fi infipt fiola drept in gat, la ce damf emanam, o data iesit pe poarta stimabilei institutii !
La de doua ori Multi Ani !, dragi bugetari.
Astept filmuletele cu domniile voastre pe Youtube. :)
Ca doar de aceea au bugetarii smartfone-uri, ca sa faca clipuri cu seful bagand tuica pe sub nas si dansand la bustul gol, in orele de program .

Concertul de la Viena si Raliul de la Monte Carlo

Fiind eu mai zbuciumat din fire, nu prea am stare de stat pe scaun la concerte, dar acasa, cu clapele alaturi :) , nu ratez concertul de la Viena.
Si surpriza … alaturi de sosea, cum zice fratuzul la parter, [(p)rez de chaussee], printre aia de dau 1.000 de euro pe un loc …. ia ghiciti voi ce floricica a proletariatului cu bulanul in mana, zacea tolanita pe scaun ?
Surpriza, pentru ca ma asteptam ca persoana sa fie la Monte Carlo, in focurile pregatirilor pentru Campionatul Mondial de Raliuri, care incepe taman printre celebrele cazinouri de pe malul Mediteranei, pe 17 ianuarie !
Adica sa buchiseasca omul la trasee, viraje, acuri de par, viteze de intrare si iesire din curbe si alte chestii privind strategia si tactica unei astfel de curse.
Cand colo, persoana n-are nici o emotie la fel ca in politica, pentru simplul motiv ca n-are tactica, n-are strategie, ci doar golanie.
Aia cu care s-ia amenintat colegii parlamentari c-o sa sfarseasca precum Ceausescu !
Situatie in care, avand in vedere caderea din sondaje, n-o sa ma mire de loc inca una la Monte Carlo…
C-asa se pregatesc alegerile, la curse !